Penyanyi Rap Wanita Cerita Detik Peluk Islam

on 3 October 2012

Penyanyi Rap Wanita Cerita Detik Peluk Islam | Diam atau nama sebenarnya Melanie Georgiades, seorang penyanyi rap wanita terkenal di Perancis.

Penyanyi Rap Wanita Cerita Detik Peluk Islam

Berita beliau berhijab selepas memeluk Islam mengejutkan ribuan peminatnya apabila buat pertama kali tampil memakai hijab di hadapan peminatnya.

Menceritakan kisah silamnya, Diam berkata, walaupun dia seorang yang terkenal namun dalam hatinya, tiada siapa yang tahu bagaimana dia menangis setiap malam kerana hatinya berasa kosong dan kesepian.

Penyanyi Rap Wanita Cerita Detik Peluk Islam

“Saya merupakan penagih dadah tegar, sering berasa halusinasi dan terpaksa masuk ke pusat rawatan mental untuk pulih, sehinggalah seorang rakan Muslim saya memberitahu bahawa dia ingin bersolat. Dengan memeluk Islam, hidup saya lebih tenang dan saya juga tahu tujuan sebenar kita diciptaNya,’’ katanya.
Diam yang telah berkahwin lebih setahun lalu, kini bergelar ibu dan telah pulih sepenuhnya daripada masalah ketagihan dadah.

Penyanyi Rap Wanita Cerita Detik Peluk Islam

Ditanya mengenai pemakaian hijab itu, Diam berkata dia tidak berasa kecil hati apabila dikritik namun kecewa dengan pandangan steorotaip penduduk Perancis terhadap wanita berhijab.

Sumber: forblogger
Ranking: 5

{ 1 Comments... read them below or add one }

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved