Semakan Kemasukan Ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2013

on 11 January 2013

Semakan Keputusan Permohonan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2013


Semakan Kemasukan Ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2013 | Para pelajar PMR 2012 yang ada membuat permohonan memasuki Tingkatan 4 2013 ke Kolej Vokasional (KV) atau Sekolah Menengah Teknik (SMT) Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) boleh membuat semakan status permohonan anda secara online bermula hari ini (11 Januari 2013).

Semakan Permohonan KV & SMT
  • Semakan permohonan ke Tingkatan 4 Kolej Vokasional (KV) dan Sekolah Menengah Teknik (SMT) boleh dibuat dengan menggunakan angka giliran PMR atau nombor kad pengenalan pemohon.
  • Laman web untuk menyemak keputusan permohonan ke KV dan SMT 2013 adalah di:

[NOTA: Semakan boleh dibuat sekarang]

Rayuan
  • Bagi yang tidak berjaya mendapat tawaran, mereka boleh membat rayuan terus kepada Kolej Vokasional atau Sekolah Menengah Teknik yang berkenaan.
  • Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran.

Pertanyaan
  • Jika terdapat sebarang pertanyaan mengenai keputusan permohonan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik sila hubungi Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional, KPM di talian 03-8884 5154 / 5031 / 5073.
Ranking: 5

{ 52 Comments... read them below or add one }

  1. kalau x dpt , mcm mane nk buat rayuan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh terus ke KV atau SMT yang berkenaan... ^_^

      Delete
  2. kalau post surat rayuan je x boleh ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti juga... tapi baik adik pergi saja ke KV/SMT tu takut2 nnt kalau adik guna pos surat adik tu tak sampai atau tak dilayan dan adik menunggu bagai nak rak... tapi keputusan x dtg juga... kan ssah tu... hehehe.... sekadar cadangan saja... ^_^

      Delete
  3. saya nak ms0k ke kolej vokasional...tpi ibu saya x galakkan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pelah mungkin ada himkmah lah tu... dengar saja nasihat ibu adik tu... kalau kita nak berjaya dekat mana2 pun kita belajar In Shaa Allah kita akan berjaya juga jika kita usaha... ^_^

      Delete
  4. kalau ibu bapa kita g sekolah tu buat rayuan blh ke?nak bawak apa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin bolehlah tu... Sila bawa bersama salinan kad pengenalan, keputusan peperiksaan percubaan PMR 2012 yang telah disahkan oleh pihak sekolah pemohon dan sijil-sijil berkaitan.

      Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran.

      Delete
  5. salam sya minta sekolah teknik penang.tpi tak dapt.blh tak pergi yg berhampiran?

    ReplyDelete
  6. sedihnya x dapat masuk ke smt....=-O

    ReplyDelete
  7. kalu kte nak wat rayuan untuk kali kedua,boleh x kte mohon gunakan borang yang sama sbb saya x dterima ke kolej vokasional

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi yang tidak berjaya mendapat tawaran, mereka boleh membuat rayuan terus kepada Kolej Vokasional atau Sekolah Menengah Teknik yang berkenaan.

      Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran.

      Delete
  8. Sy nak sgt msuk smkt tp tak dpt .. Sdih btul laa .. Skirenye sy pergi kat sne trus g buat rayuan cmfrim dpt kew mcm uw ??? Sy btul nak sgt .. Ble sy bleh g sne n buat rayuan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam, belum tentu lagi dapat, ianya tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran

      Delete
    2. Ble kte bleh g sne n buat rayuan ..

      Delete
    3. dah boleh pergi dah....

      Delete
    4. Sblum nie sy mhon smt at stapak , kl tp sy tak dpt n skranya sy nak mhon at tmpat lain bleh tak ???

      Delete
    5. Itu saya tak taulah jugak.... try saja lah...

      Delete
    6. Hari ahd bleh ke g buat rayuan at smt ..

      Delete
  9. Ble kte g sne n buat rayuan ???

    ReplyDelete
  10. saya mau tanya, anak saya mohammad faiz bejaya ikut pemesinan industri.pada kolij vokasio,untuk tingkatan 4..sampai tingkatan lima, tapi setelah saya klik tidak ada jawapan.saya kelik dari no1 sampai 4 ada semua jawapannya.saya klik yg no lima ditulis eror...yg saya tanyakan berapa uwang yg harus kirim pada koprasi vokasio..terima kasih

    ReplyDelete
  11. salam..sy nak tanya, kalau nak buat rayuan tu kena pergi kat sekolah b'kenaan kew.??

    ReplyDelete
  12. Saya nak tanya.. kalau nak masuk vokasional, kena ada berapa A Sekurang2 nya? 1a tak boleh masuk ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ada kawan yang tak ada A pun dapat masuk KV... so, mungkin 1A pun boleh masuklah tu...

      Delete
  13. apa laman web borang rayuan secara online tu.??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada lah.. pergi ke SMT/KV berkenaan untuk membuat rayuan... Sekian

      Delete
  14. Untuk plajar yang ingin merayu akan terus ke smt berkenaan..apa dokumen yg perlu dibawa dan adakah perlu surat untuk rayuan masuk?..tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila bawa bersama salinan kad pengenalan, keputusan peperiksaan percubaan PMR 2012 yang telah disahkan oleh pihak sekolah pemohon dan sijil-sijil berkaitan.

      Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran.

      Delete
    2. Keputusan trial? Knp? Bukan dia nk result pmr btol2 ker?

      Delete
    3. bawa lah juga result sebenar PMR...

      Delete
  15. nak tanye kenape bila cek keputusan keluar satu sekolah saje .padehal banyak sekolah dah mohon .tolong jelaskan dan bila tarikh tutup buat rayuan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. keputusan utk satu sekolah saja... tarikh tutup rayuan tak dinyatakan..

      Delete
  16. so kalau macam tu hari sabtu ne boleh pegi buat rayuan la

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kalau SMT/KV tak tutup...

      Delete
  17. Bole bagi laman web senarai sekolah teknik2013?,kalau boleh laman web yg di highlight kan terus ker senarai sekolah teknik2013,trma kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh download di sini ... http://www.bptv.edu.my/bahan/info/Maklumat%20Sekolah%20dan%20Kursus%20yang%20ditawarkan%202013.pdf


      atau boleh terus ke sini... http://www.bptv.edu.my/v3/index.php/profil-sekolah/senarai-smt-smv-kv

      Delete
  18. kalau nak buat rayuan tu pelajar tak pergi takpe ke ?sesiapa pon boleh kan ?

    ReplyDelete
  19. nak tanya... skg masih ble bt rayuan tak??

    ReplyDelete
  20. sya pergi ke vokasional dan buat permohonan online . dia minta print permohonan kita yg tak berjaya . sya cuba buka web tu tapi dah takda . mcm mna ye ?

    ReplyDelete
  21. bila nak tahu keputusan , apabila sudah buad rayuan .

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum sye nk tnye klaw result pmr 1a 1b 3c 3d dpt x msok.... sye btol nk msok ke kolej vokasional ////

    ReplyDelete
  23. Untuk Permohonan Ke Kolej Vokasional Bagi Tahun 2014 Takde Ke ? Dah Lame Tunggu

    ReplyDelete
    Replies
    1. permohonan dibuka pada 17 September 2013 ini... bolek klik sini --> http://ikhwanmencarinurillahi.blogspot.com/2013/09/permohonan-sekolah-menengah-teknik-dan.html

      Delete
  24. saya nak tanya sekolah teknik kena ada berapa A ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tengok di sini... http://ikhwanmencarinurillahi.blogspot.com/2013/09/permohonan-sekolah-menengah-teknik-dan.html

      Delete
  25. Kena interview esok . soalan apa akan keluar :'(

    ReplyDelete

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved