iPhone 5 Gadget Impian

on 24 December 2012

[Ini adalah sticky entri]

Please klik button G+1 sekali ya!!! Terma Kasih... ^_^

iPhone 5 Gadget Impian

iPhone 5 Gadget Impian | Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, hari ini baru terbuka hati nak ikut contest dari blogger otai dan juga terhebat buat masa kini iaitu denaihati.com. First aku memang ada baca pasal contest nie dari blog kak Yanmieonline tapi aku masa tu buat macam der jer... Tapi, bila fikir semula, memang rugi kalau tak ikut contest nie mana tahu nasib aku menang iPhone 5 nie. 

Peluang untuk menang contest "iPhone 5 Gadget Impian" ini aku tengok sama rata saja. Lebih-lebih lagi kak Yan tak join tapi aku tengok puan Bee join pula dah... Tapi harus diingat! ramai lagi blogger-blogger yang hebat dekat luar sana. Ceh, macam Datuk Hasbullah Awang pula dah aku nie... hehhee. Oklah, berikut merupakan senarai entri iPhone 5 yang terdapat di blog Denaihati.

Senarai Entri iPhone 5 yang terdapat di blog Denaihati:

Tugasan kedua: kenapa saya minat dengan gadget iPhone 5:

1. Sebab dah lama saya mengidamkan iPhone 5
  • Erk, macam orang mengandung plak aku nie. Memandangkan iPhone 5 telah menjadi trend remaja sekarang dan memang sering saya tengok menjadi bualan hangat bagi peminat-peminat gadget iPhone 5, jadi, saya pun pasang azam nak memiliki iPhone 5 ini suatu hari nanti. Rancangnya nak kumpul duitlah nie nak beli tapi entah sampai bila baru cukup duit tu. 

2. Sebab saya boleh bermain game dengan iPhone 5
  • Dengan adanya gadget iPhone 5 ini, saya tak perlu lagi menggunakan laptop untuk bermain game seperti Need For Speed dan lain-lain game. Nak tahu kenapa? sebab iainya mudah untuk dibawa ke mana-mana saja dan boleh bermain game dekat mana korang suka, dekat shopping mall, pasar tani, taman, banyak lagilah.

3. Sebab iPhone 5 ini dikatakan tahan lasak
  • Memandangkan saya nie kekadang aktif cuai, jadi gadget ini sememangnya terbaik untuk saya miliki. Cuba lihat saja ujian drop-test yang dilakukan. Pergh! memang mantap.

4. iPhone 5 mempunyai ketahanan jangka hayat bateri yang lama
  • Gadget seperti inilah yang memang saya perlukan kerana saya nie memang lama kalau nak melayari internet. Cuba korang bayangkan, 8 jam masa bercakap 3G, 8 jam LTE browsing, 10 jam Wi-Fi browsing, 30 jam video dan 225 jam standby. Macam terbaik je ni. Bukan macam lagi dah memang terbaik dah...

5. Terakhir sekali, sebab Denaihati.com nak beri percuma dekat kita.. hahhaha

Nampaknya cabaran semakin sengit di antara para pesera yang mengambil bahagian dalam contest nie. masing-masing pasang strategik yang paling kawww punya. Apa-apa pun semangat blogging ditunjukkan oleh semua blogger-blogger, tak kiralah newbie atau otai.

Pergh! susah juga nak buat tugasan nie erk tapi apa-apa pun ianya memang seronok. Saya bukanya berharap sangat nak menang contest nie tapi kalau saya menang itu merupakan satu bonus. Bagi yang nak join contest nie boleh pergi ke "iPhone 5 Gadget Impian" dan tarikh tutup penyertaan 11.59 malam, 6 November 2012.

"Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my"
Ranking: 5

{ 62 Comments... read them below or add one }

  1. Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai "iPhone 5 gadget impian" dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.

    ReplyDelete
  2. salam,

    besh jugak ye...manatau dapat kan... pape pun good luck ye!

    ReplyDelete
  3. Saya pun mengidam iphone 5 ni, good luck sama2 kita mencuba ya
    http://www.akmaomar.com/

    ReplyDelete
  4. @Akma Omar ok bah kalau koe, dilayan... hehehhe... memang banyak persaingan nie...

    ReplyDelete
  5. Apa yang disukai itulah paling digemari,
    Buat terbaik mungkin ada rezeki,
    Tuah manusia pasti akan terjadi,
    Hanya Allah Taala saja yang maha mengetahui.

    ReplyDelete
  6. Salam,

    Good luck untuk contest ini :)


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  7. Assalam, semoga berjaya! iphone 5 tu... kalau dapat memang cool...

    ReplyDelete
  8. Waaahhh , iphone 5 tu . semoga dapat iphone 5 yaa . good luck :)

    ReplyDelete
  9. Moga berjaya
    Hanya Nasih dan Tuah menjadi penentu semuanya hebat2 belaka ni :)

    ReplyDelete
  10. salam

    selamat berjaya di ucapakan , usaha untuk berjaya tanpa ada rasa mengalah dan bijak atur strategi mesti iPhone5 akan jd milik kamu .. god luck k !

    ReplyDelete
  11. good luck untuk contest dari denaihati..

    ReplyDelete
  12. Assalam bro..jom exchange bloglist..berminat, sila komen di http://www.fuh.my/p/exchange-bloglist.html

    thanks :)

    ReplyDelete
  13. Good Luck..dh G+1..nnti support saya juga yer.. ;-)

    ReplyDelete
  14. ciktom dh klik g+ no 10..good luck ye!
    mtk awk klik g+ entry cik tom ni-> http://www.ciktom.com/3-blog-pilihan-terbaik/

    thanks =)

    ReplyDelete
  15. Dah klik buttonnya, harap2 Ikmal gembira hendaknya, Good luck.....

    ReplyDelete
  16. Salam Kenal..

    Saya dah G+ ..nanti support saya balik

    Nak mintak tolong semua dan reader yang lain tolong support Mummy menang hadiah iPhone 5 Gadget Impian

    1. Klik Entri Contest iPhone 5 Gadget Impian

    2. Klik butang G+ (Google Plus)

    3. Jangan lupa follow blog Mummy!

    Mintak sangat jasa baik korang.

    Thanks

    ReplyDelete
  17. gudluck!!!mmoga ada rezeki ;-)

    ReplyDelete
  18. Ok awak.. Dh +1.. All the best ok

    ReplyDelete
  19. Singgah memberi dukungan kepada sesama peserta kontes, Klik G+ yang ke-13

    ReplyDelete
  20. Semoga berjaya mendapat iPhone 5 Gadget Impian..Good Luck! Support saya juga ya..

    ReplyDelete
  21. Dah klik G + 1, semoga berjaya buat anda, Insya Allah.

    ReplyDelete
  22. Gd luck and all d best brother
    insyaAllah.. Klik G+ sudah.. Jom klik kita pula.. weeee

    ReplyDelete
  23. Singgah kembali dgn misi kedua
    ehhhh terklik pulak G+ :)

    jgn lupa jugak klik G+

    Http://www.anakulucheka.com/

    ReplyDelete
  24. ni iphone idaman, bila la nak dapat ni..huhu

    ReplyDelete
  25. pjaz dh klik g+

    singgah =)SLM..please support pjaz dlm contest iphone5 gdjet impian, tlg KLIK g+ yer diside bar sblh kanan atau di entri =) TQ ^^

    ReplyDelete
  26. Salam ziarah dan perkenlan, saya dah G+, harap dapat membalas, hehe..thanks..

    ReplyDelete
  27. Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..

    ReplyDelete
  28. Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..
    http://amirulhakim1996.blogspot.com/2012/11/iPhone-5-gadget-impian.html

    ReplyDelete
  29. dok carik +g kat maner ek, follow dan bw

    ReplyDelete
  30. @Asmar Arafad ada dekat bawah tajuk post tu...

    ReplyDelete
  31. saya dah g+...
    harap sudi support saya jugak ekk...

    http://miri4evernet.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_6.html

    ReplyDelete
  32. Singgah support sini dengan klik G+ :)

    Good luck ye, jgn lupa support MJ jugak ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx Myra sebab datang support...

      Delete
  33. selamat berjaya

    sudah tambah satu g +1

    sudi2 la terjah kat http://pipoq.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian-denaihati.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx... ok dah kejap lagi aku terjah... ^_^

      Delete
  34. ok. sudah vote. semoga menang!

    ReplyDelete
  35. g+1 untuk kamu disini ;)
    harap sudi membalasnya semula ya ;)

    http://www.puangojes.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html

    ReplyDelete
  36. Salam ziarah dan perkenalan, dah vote G+ ke 25 sebagai tanda sokongan, semoga berjaya...
    Mohon balasannya pada entri iPhone 5 Gadget Impian saya juga ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kerana support saya Dawai Hati...

      Delete
  37. Erk.. sebab pertama impian gadget iPhone tuh yang tak tahan... boleh mengidam pula yer???? Apa pun semoga mendapat tempat nanti. Harap vote memberangsangkan, pesaingan sangat getir. Gud luck!

    ReplyDelete
  38. sEMOGA Berjaya. Klik kembali yea.

    ReplyDelete
  39. assalam :)
    puangojes da vote blog kamu pagi ni.
    harap dapat undi puan gojes sama.

    dan untuk info, kat url link ni, ada senarai yg kita pernah bagi klik button G+1 untuk 85 segmenmate :) kot2 terlepas pandang nak bantu klik kan. ;)

    http://azmanishak.com/gadget-impian-google-plus-one/

    saya send semula, kot2 yg pertama tak terhantar :)

    ReplyDelete
  40. akak dan 2 orang anak telah vote blog ikhwanmencarinurillahi . Harap dapat vote akak selama 3 hari berturut2 ya. hehehe

    ReplyDelete
  41. Semoga sukses dan berjaya sahabat..
    Bersilaturahmi dan memberikan sokongan dengan Klik G+1 punya sahabat...

    ReplyDelete
  42. satu vote utk anda hari ni dari auc
    jgn lupa kita sama yek

    tok puteh
    http://www.anakulucheka.com

    ReplyDelete
  43. menarik sekali.. sekarang, banyak pengguna android yang berpindah ke iphone.. mantap

    ReplyDelete
  44. Menghantar G+ #37. Moga dapat iPhone tu...

    ReplyDelete
  45. salam. good luck. satu klik G+1 daripada saya. kalau tak keberatan silalah klik G+1 entri blog saya pula ye. kalau dah, terima kasih diucapkan :)

    ReplyDelete
  46. gudluck..my vote g+ ke 42

    ReplyDelete
  47. boleh join lagi ker contest ni?..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tak boleh dah... lama dah tarikh tutup penyertaan... sekarang nie pun tengah berlangsung tugasan yg ke-3...

      Delete
  48. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  49. datang untuk saat terakhir beri G+ plus untuk sahabat

    ReplyDelete
  50. Satu lagi tambahan G+ dari saya untuk post entry nie....

    ReplyDelete
  51. salam,

    selamat berjaya diucapkan...

    p/s: kalau sudi, boleh klikkan g+1 entry saya? saya dah klikkan utk anda dan semua peserta lain... ;)

    ReplyDelete

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved