Permohonan Pertukaran Guru Sesi Jun 2013 - E-GTukar Jun 2013

on 2 April 2013

Permohonan Pertukaran Guru Sesi Jun 2013 - E-GTukar Jun 2013

Permohonan Pertukaran Guru Sesi Jun 2013 - E-GTukar Jun 2013 | Permohonan Pertukaran Guru Antara Bahagian / Negeri, Antara Daerah dan Dalam Daerah bagi pertukaran sesi Jun 2013 untuk Pegawai Perkhidmatan Pendidikan DGA 29, DGA 32 (KUP time based), DGA 34 (KUP time based), DG 41, DG 44 (KUP time based), DG 48 (KUP time based) dan DG 52 (KUP time based) melalui aplikasi eGTukar telah dibuka mulai 01 hingga 30 April 2013

Sila klik link di bawah untuk terus ke sistem E-GTukar Sesi Jun 2013


Perhatian!!!

Anda dinasihatkan menggunakan Internet Explorer sahaja dan bukannya menggunakan Mozilla ataupun Google Chrome. Harap maklum!!!

Syarat-syarat Permohonan Pertukaran


Syarat-syarat Permohonan Pertukaran

Panduan Permohonan eGTukar


Bagi yang ingin mengetahui panduan permohonan eGTukar boleh klik pautan http://apps.moe.gov.my/epgo/menu/maklumat_perlu.cfm. (sila gunakan Internet Explorer)


Guru Yang Tidak layak Memohon eGTukar


Senarai guru-guru yang tidak dibenarkan membuat pertukaran memlaui eGTukar ialah dengan klik link pautan http://apps.moe.gov.my/epgo/menu/guru_tidak_dibenar.cfm.



Tarikh tutup Permohonan eGTukar


Tarikh tutup permohonan adalah pada 30 April 2013.



Semakan Keputusan e-GTukar Sesi Jun 2013


Pengumuman Dari KPM

Semakan Keputusan Pertukaran EGTukar sesi Jun 2013 sudah boleh disemak mulai 25 Jun 2013. Harap maklum dan semoga berjaya.

Sekian dimaklumkan.


Ranking: 5

{ 62 Comments... read them below or add one }

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Anonymous13 May, 2013

    Bila keputusan pertukaran ini akan keluar?

    ReplyDelete
  3. Anonymous18 May, 2013

    x dak pon, dah 18 mei dah ni

    ReplyDelete
  4. 23 mei kalu ikut jadual perlaksanaan pertukaran....

    ReplyDelete
  5. sure ke 23 mei...dgr2 mcm 1jun plak

    ReplyDelete
  6. Anonymous23 May, 2013

    ari ni dah 23... tadak punnnn

    ReplyDelete
  7. Anonymous25 May, 2013

    kite pn dgr 1jun.. katenyer 1 jun trus tau penempatan mane... urm im da one who still waiting n waiting with a hope..

    ReplyDelete
  8. Anonymous01 June, 2013

    kate result kluar arini,... xdak pon,.. bila dan bila dan bila...
    ni dah 1jun.. ermmm...

    ReplyDelete
  9. Anonymous01 June, 2013

    10 jun laa

    ReplyDelete
  10. Anonymous01 June, 2013

    3jun la

    ReplyDelete
  11. Anonymous02 June, 2013

    Mnuggu n trus mnuggu....xde notis pn kpm gtau ble leh wat semakan..

    ReplyDelete
  12. Anonymous02 June, 2013

    STUPID KPM..PLEASE BE PUNCTUAL..IF CANT, DONT PROMISE THE DATE IN YOUR "JADUAL PELAKSANAAN"

    ReplyDelete
  13. Anonymous02 June, 2013

    kepala hotak die la KPM..makan gaji butoh kaaa..janji DICAPATI..tunggangan gomen sudaa ikot prinsip BN UMPORNO..

    ReplyDelete
  14. Anonymous02 June, 2013

    itulaa cikguu semua..org suh undi PAKATAN taknak..sekarang macam sial la die buat kita.. say FUCk to KPM n BN..

    ReplyDelete
  15. Anonymous03 June, 2013

    KPM NI DZOLIM SUNGGUH TERHADAP GURU-GURU. KOT YE PUN, BAGI LA PENJELASAN KENAPA KEPUTUSAN LAMBAT KELUAR, INI SENYAP AJE. KLU TAK NAK BAGI CIKGU2 TU TUKAR BAGI TAU LA. INI LA JDNYA KLU JD MANUSIA YANG TAK TAHU NAK MENYELAMI HATI DAN PERASAAN ORANG LAIN. BUANG2 LA SIKAP KUNO MCM NI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous03 June, 2013

      saya sokong ur pandangan. Menyusahkan guru-guru je apatah lagi yang nak bertukar ke Sabah atau Sarawak.Tiada tranformasi langsung sepatutnya keputusan boleh dibuat dua minggu selepas etukar dan result 2 minggu sebelum cuti sekolah.Bolehla buat persiapan nota serah tugas, urusan keluar rumah dan lain-lain lagi.Bagi PTD yang mnerajuinya setiap bahagian lagi cepat dan berintegriti kot.

      Delete
    2. Insan tersumbat20 June, 2013

      Lambat sikit kate zolim selaluh. Kalau benda kekurangan zolim selaluh. Kalu hok molek ada ka diucap terima kasih ka, pujian ka?

      Delete
  16. Anonymous03 June, 2013

    KPM memang hampeh..kat web pun tak bagitau bla keputusan..kalo takda pun bagi tau tangguh sampai bila, ni tak wat dok no je, hampeh btui..ptui..

    ReplyDelete
  17. Anonymous03 June, 2013

    sabar ek....

    ReplyDelete
  18. Anonymous03 June, 2013

    im still waiting .. :) tp rasanya x perlu nk mara KPM sbb kerja ni kita yg mohon dan bukan nya ditawarkan..semasa temuduga pun pernah di tanya.. dan kita mengiyakan tuk dpkan kan kerja ini.. rasanya kita kena tunggu mungkin ada sebbnya keputusan tu lmbt.. :)

    ReplyDelete
  19. Anonymous03 June, 2013

    lambat lagi resultnya

    ReplyDelete
  20. Anonymous03 June, 2013

    kerja la dulu. kalau dapat surat, tukar je la. kalau tak dapat, mohon lagi. bising bising pun tak dapat apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous03 June, 2013

      ko la satu cekgu yg pak turut..tak pikir mase depan anak bangsa..mcm anjing sial..Janji DICAPATI laa..org suh bayar tol,ko byr..org suh bayar GST,ko byr jgk..org nk beli kereta murah ko nak mahal2..yg paling teruk, utusan tayang berita PORNO, ko bace jgk..abis la mase depan anak2 anak ko..pegi mampus la dgn pemikiran kuno ko tu..pukimak punye KPM n UMPORNO bin BeeEnd Celaka.

      Delete
    2. Insan tersumbat20 June, 2013

      Kau ni guru ke apa ? kenapa guru mencarut macam ni ? patutlah anak murid bengong-bengong belake. Beghat nanang.

      Delete
  21. Anonymous03 June, 2013

    tak kan lewat keluar result pun nak dipolitikkan...ngajar cam biase je la..


    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous03 June, 2013

      ko la satu cekgu yg pak turut..tak pikir mase depan anak bangsa..mcm anjing sial..Janji DICAPATI laa..org suh bayar tol,ko byr..org suh bayar GST,ko byr jgk..org nk beli kereta murah ko nak mahal2..yg paling teruk, utusan tayang berita PORNO, ko bace jgk..abis la mase depan anak2 anak ko..pegi mampus la dgn pemikiran kuno ko tu..pukimak punye KPM n UMPORNO bin BeeEnd Celaka..

      Delete
    2. Anonymous04 June, 2013

      Kalu mcm tu eloklah ko kerja dgn guan eng je..cubalah belajar bersyukur kit..asyik la salahkan org je..ko bencikan utusan tu kenapa..at least utusan mempertahankan melayu..ko ni melayu k apa..

      Delete
    3. Anonymous04 June, 2013

      itu je cara nak ngajor pencacai dan tunggangan gomen ni..kene push sket dgn kutukan dan macian..tgk skrg baru pemakluman terkini yang TERTANGGUH tu..baik xpyh bg info mcm tu..tak state dgn date.aku bleh kata la,result ni ade unsur POLITIK cm yg lepas2..klau tak kabel dan org tgh yg pencantas keputusan realiti.UTUSAN mempertahankan melayu?hahaaa..kepala hanggok kau laa..UTUSEX, BERITA HAIRAN n media 3suku n kunco2nya la penyebab generasi bangsa ini n melayu khususnya rosak akhlak dan akidahnya..tgk bdk2 skrg laa..inikah cerminan mase depan negara..hak ptuii laa.kalau setakat nak bertawakal dan besyukur kpd REGIM (BRIM500-1Malaysia 1Israel)(mcm zaman firaun la plak) tanpa xde usaha perubahan cara hidup reformasi ke arah islam, taraf hidup lebih stabil, berakhlak dan keadilan rakyat, itu satu kebodohan yg melampau..yg aku bleh kata..PENCACAI DETECTED...TEETTT !!!

      Delete
    4. Anonymous13 June, 2013

      marah sakan nampak bang. Mungkin abang dah lama minta tapi tak dapat2 kot.. Tak apalah bang, nanti kalau saya dapat tukar ke mana-mana nanti, saya bagi abang je ye.sbb abg mmg layak dapat kerana dah lama minta tukar kan. Apalah sangat dengan saya ni yang dah minta tukar hampir 10 tahun,tapi masih belum lagi dapat.

      p/s:
      bravo to brother sbb menulis tak gunakan akal yang waras(mgkn abang stress..kesiannya,,,), Tapi satu abang kena igt, bukan KAMU seorang yang terpaksa mengajar jauh dari keluarga,tapi ramai lagi, Kalau tak percaya,cuba-cubalah tengok statistik permohonan g-tukar.

      SOrry bang,jgn marah saya..saya ni penakut sikit,kat sini jer saya berani nak menaip sebab tak ada siapa pun yang tahu siapa saya. :p

      Delete
  22. Anonymous03 June, 2013

    betul,betul,betul.....

    ReplyDelete
  23. Anonymous04 June, 2013

    aku rasa yang keje ngan kpm tu org biasa jugak..mungkin yang keje tu sokong fuckatan jugak...dah kenape ko libatkan benda ni ngan politik...ada ke bangang nyerla...bukak skit otak tu brader...

    ReplyDelete
  24. Anonymous04 June, 2013

    Cuba la tulis ayat yg berbudi bahasa skit..kalau mcm ni la ayat yg digunakan dapat dibayangkan mcm mana generasi yg lahir nnti pn turut xde nilai budi bahasanya. Kalau rmai yg lahir dh xde budi bhsa nmpaknya buleh rosak negara. Siapa yg rosakkan? Kita sendiri sebenarnya. Nauzubillah... Kat luar negara rmai yg hidup susah n menderita kita kat malaysia ni sbb kputusan pindah pun dah mcm apa..cuba blaja menghargai Dan brsyukur skit...

    ReplyDelete
  25. Anonymous04 June, 2013

    Knp ko ckp dia cg pak turut yg xpikirkan anak bngsa??? Dah dia bgtau ngaja mcm biasa tu maknanya mesti dia pikirkan anak bangsa..mendidik tunaikan tggjawab...nak lahirkan anak bangsa yg berilmu berbudi bahasa..kalo cg wat bodo je xngaja...bru la ko blh ckp xpikirkn ank bgsa merosakan masa dpn ank bgsa,melahirkan bangsa yg kurang ajar mcm ko..jgn kaitkan politik dgn isu dkt cni...

    ReplyDelete
  26. Anonymous04 June, 2013

    be positive ya.. apa2 yang berlaku pasti ada hikmahnya.. Allah sentiasa menguji hambaNya.. memangla penantian suatu penyiksaan..tapi bersabar aja.. berdoa mudah2an apa yg kita mohon dimakbulkan Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous04 June, 2013

      Muhasabah diri

      Delete
  27. Anonymous04 June, 2013

    Semalan ptg tel KPM..tiada jawapan yang pasti..org yg menjawab tel kata ditangguhkan tp dia pn tidak tau bila dapat keputusan itu..mungkin juga sb ada guru tajaan KPm pn blm posting lg wlo dh grad tahun lps..mungkin ada penyelarasan agihan guru.. i also still in the waiting mood for the result to be release....

    ReplyDelete
  28. Anonymous06 June, 2013

    bila la result tkr nk kluar nihh???????????????????

    ReplyDelete
  29. Anonymous06 June, 2013

    1 julai pulak...

    ReplyDelete
  30. Anonymous07 June, 2013

    1 julai???pastu 1 ogos..pastu 1 sept....1 okt...1 nov...1 dis...last2 1 jan 2014???

    ReplyDelete
  31. Anonymous07 June, 2013

    aku tgh tunggu jg.kdg2 nngis sbb aku duk sini dgn anak2 yg masih kecil.suami dah pindah sarawak.tak tahu dpt ke tak ni.nak ambil cuti tanpa gaji x bleh sbb nnti x bleh mohon utk bln 10.susah

    ReplyDelete
  32. Anonymous08 June, 2013

    Dhrapkan dgn penyelarasan guru baharu ni beri pluang kpd lbh rmai guru utk bpindah..aamiinnn

    ReplyDelete
  33. Anonymous09 June, 2013

    bila nk keluar result....benda yg mudah disusahkan..anak2 pun x dpt skolah...sudahlah ibu tunggal...diletakkan sesuka hati tnpa budi bicara...utk EN WAHID..Allah akan balas juga kalau tk untuk encik utk keturunan encik... ..tk kira kemnusiaan lgsung...

    ReplyDelete
  34. Anonymous09 June, 2013

    ramainya jenis tak bersyukur dgn apa yang ada. tak kiralah result keluar bila pun yg penting ikhlas nak mendidik anak bangsa

    ReplyDelete
  35. Anonymous11 June, 2013

    la mcm ni ker org pakatan bercakap?

    ReplyDelete
  36. Anonymous12 June, 2013

    Dengar cerita terkini dari Kpm result pd 1 Julai siap dgn penempatan... Bg yg banyak sangat komen nak bg tahu... Kalau org xda masalah org tak mintak tukor ler... Sbb ada masalah ler org mintak tukor... Bila result tak keluar2... Jiwa jadi kacau... Hidup meronta... Mengajar pun mood kurang... Korang yg tak hadapi masalah memang boleh cakap and comen org... Bila dah kena batang hidung sendiri barulah masa tu menyalak sana sini... Cubalah fahami masalah irg... Kalau kita permudahkan urusan org maka Allah permudahkan urusan kita... Percayalah...

    ReplyDelete
  37. Anonymous12 June, 2013

    Bilalah keputusan nak keluar????

    ReplyDelete
  38. Anonymous14 June, 2013

    dengar cerita awal bulan julai. mesyuarat bukan main lagi kat hotel.buat kerja lembab

    ReplyDelete
  39. Anonymous14 June, 2013

    opps tersilap. tak pasti kat hotel ke kat mana diorang meeting. tadi nampak kat fb "MESYUARAT PENYELARASAN PERTUKARAN DAN PENEMPATAN SEMULA GURU ANTARA BAHAGIAN KPM BIL 1/2013 BAHAGIAN PENGURUSAN SEKOLAH HARIAN....FLAMINGO 2 ARAS 7. 13-15 MEI 2013" harap maaf kalau bukan buat kat hotel. saya tak maksud nak buat fitnah hehe

    ReplyDelete
  40. Anonymous18 June, 2013

    Lantaklah cikgu tu nak tulis apa pun dlm ruangan komen. Kalau rasa suka baca aje..kalau tak suka jgn baca..dah memang ada ruangan komen. Lantaklah dia nak tulis utk luahkan rasa geram dlm hati.

    ReplyDelete
  41. Orang KPM19 June, 2013

    Result 1 Julai ni. Yang dok komen merapu dan mencaci tu mungkin susah sikit nak dapat pindah tu. Kena sabar. Pihak KPM sedang menyusun semula pertukaran guru-guru. Perbaiki sistem secara berkebajikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous27 June, 2013

      ya..kita kena kpd Allah...kpm pn manusia biasa yg lemah....sbg org islam berpegang teguhlah dgn janji Allah..kalu kita marah2 bermakna kita marah padaNya secara x sedar....Allah bersama orang yg sabar...

      Delete
  42. Anonymous19 June, 2013

    salam orang kpm,confirm ke 1 julai? harap2 betul la. ingin diingatkan bahawa guru-guru adalah client kamu. tanpa kami, anda semua tidak ada kerja. memproses permohonan kami adalah tanggungjawab kalian semua. tiap-tiap borang permohonan yang kami submit adalah AMANAH so jangan nak sombong atau ugut kami untuk reject permohonan kami.kami ada hak untuk buat permohonan dan setiap borang kami yang dianiaya, kami akan tuntut. kalau anda fikir kami guru2 lemah tak boleh berbuat apa2, jawablah dalam kubur nanti.jalankan tanggungjawab dengan adil dan on time.berbalik kepada persoalan integriti, PERLU ADA TARIKH KELUAR KEPUTUSAN.lambat atau cepat, mesti ada tarikh.sekolah bukan taman hiburan yang boleh diperlakukan dengan sesuka hati. perbuatan anda yang lewat dan tidak bertanggungjawab juga membebankan pengurusan sekolah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insan Tersumbat20 June, 2013

      Rilek la boh. Doh die kater 1 julai. Kita tunggu jelah. Hok maner di call tu ready nota serah tugas siap-siap dalam komputer. Sapa surat, print terus. Hantar ko guru beso atau pengetue.

      Delete
  43. Anonymous19 June, 2013

    anyway thanks sebab inform. harap2 betullah keluar 1 hb ni.at least ada jugak sorang dua dari kpm yang prihatin walaupun takde budi bahasa sangat. harap diorang muhasabah diri la nanti untuk pertukaran yang akan datang.sabar, memangla sabar, dan soal kerja mesti diutamakan.you do your work, we do our work. baru la ada sistem. kalau asyik bagi alasan, bila nak negara nak maju? perlu faham, tugas guru membina generasi. kabajikan guru must come first. kena jaga la kebajikan guru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insan tersumbat20 June, 2013

      Demo tu dok wat kerja hari-hari boh. Mesyuarat hari-hari sapa takdan nok akat talipon. Kita ni dok tahu hakikat demo tu kerja. Kito pakat dok maki hamun. Nok menyelaraskan beribu-ribu guru hok mintok pindoh.

      Delete
  44. Anonymous21 June, 2013

    Sabar je laa... aku dah sebelas tahun mintak tukar tak.dapat2 . Mertua drp sakit jadi uzur last2 jadi arwah pun tak dapat tukar.

    ReplyDelete
  45. Anonymous26 June, 2013

    keputusan dh kluar.....xberjaya...sedihnya...

    ReplyDelete
  46. Ada cg marah2 minta tukar x dpt2. Aku pla entah mainan polotik apa tah, ditukarkan. Nk kata x mngajar, pelajar2 aku semua lulus cemerlang. Nk kata lewat ke sekolah, blh semak kt kmputer. Nk kata selalu M.C, blh semak rekod aku. Poltik2.... x kn sampai ke kesekolah pn nk bawa politik????? Dh merayu kat KPM, tp mcm biasa la.... entah2 surat aku dicampak ke bakul sampah.

    ReplyDelete

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved