Permohonan Ke Sekolah Menengah Teknik Dan Kolej Vokasional 2013

on 24 September 2012

Permohonan Kolej Vokasional (SMV) dan Sekolah Menengah Teknik (SMT) 2013 secara online telah dibuka pada 24 September 2012 dan boleh dibuat di Laman Web Rasmi Kementerian Pelajaran Malaysia.


Pelajar tingkatan tiga (3) yang akan menduduki Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2012 dan berminat menyambung belajar tingkatan empat (4) di Sekolah Menengah Teknik atau Vokasional bagi sesi pengambilan tahun 2013 bolehlah membuat permohonan secara online sekarang.

Syarat Umum

> Pemohon mestilah warganegara Malaysia.
> Pemohon hendaklah:
  • Berada di Tingkatan 3 dan akan menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) Tahun 2012.
  • Telah menduduki peperiksaan percubaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) Tahun 2012.
> Kesihatan diri pemohon:
  • Mestilah sihat tubuh badan dan sesuai dari segi fizikal.
  • Bebas dari penyakit seperti masalah jantung, darah tinggi, kencing manis, sawan (epilepsy) dan lain-lain penyakit yang boleh membahayakan atau menghadkan pelajar daripada menjalankan kerja kursus dan kerja amali.
> Pemohon kursus Kejuruteraan (Elektrikal, Mekanikal dan Awam) mestilah tidak rabun warna.


Syarat Khusus

> Pendidikan Teknikal – Minimum B semua 8 mata pelajaran dalam peperiksaan PMR
> Pendidikan Vokasional
  • Kategori A – Mendapat sekurang-kurangnya Gred B pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup.
  • Kategori B – Mendapat sekurang-kurangnya Gred C pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup.
  • Kategori C – Mendapat sekurang-kurangnya Gred D pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup.
> Latihan Kemahiran – Pencapaian rendah dalam peperiksaan percubaan PMR

Permohonan


Permohonan Secara Manual - Datang sendiri ke SMT atau KV yang berdekatan. Borang permohonan boleh diperolehi disitu.

Kemudahan asrama disediakan di hampir semua SMT dan KV kecuali KV Kuching dan SMK Sultan Abdul Samad. Walaupun begitu kemudahan asrama tertakluk kepada had yang ditetapkan bagi setiap sekolah.


Senarai Kolej, Sekolah & Kursus

Sila rujuk Unjuran Kolej, Sekolah & Kursus untuk menyemak kursus yang ditawarkan di setiap Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik.


Temuduga
  • Pemohon yang disenarai pendek akan dipanggil untuk sesi temuduga di SMT dan KV yang berkenaan.
  • Pemohon diminta hadir temuduga dengan berpakaian lengkap sekolah. Sila bawa bersama salinan kad pengenalan, keputusan peperiksaan percubaan PMR 2012 yang telah disahkan oleh pihak sekolah pemohon dan sijil-sijil berkaitan.

Tarikh Tutup

Tarikh tutup permohonan untuk ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2013 adalah pada 30 Disember 2012.


Keputusan Permohonan

Keputusan permohonan dijangka akan diumumkan sebelum sesi persekolahan 2013 bermula.

KEMASKINI: 31 Disember 2012

  • Terdapat info dari rakan kita, keputusan akan diumukan pada 11-Januari-2013. Harap maklum!!!

Rayuan Kemasukan

Bagi permohonan yang tidak berjaya, pemohon boleh membuat rayuan dengan datang sendiri ke Kolej Vokasional atau Sekolah Menengah Teknik yang berkenaan.


Pertanyaan & Maklumat
  • Sebarang pertanyaan dan maklumat tambahan boleh diperolehi dengan menghubungi Sekolah Menengah Teknik atau Kolej Vokasional yang berhampiran atau Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional di talian 03-8884 5154 / 5031 atau e-mel info@bptv.edu.my
Sebarang maklumat lanjut, pemohon dinasihatkan melayari Portal KPM di http://www.moe.gov.my/

Ranking: 5

{ 205 Comments... read them below or add one }

  1. Nak tanya, Interior Design dikira kursus binaan bangunan kah?

    ReplyDelete
  2. @Anonymous sila rujuk http://apps.moe.gov.my/esptv/2012_mohon/KV_Offer2013.pdf untuk menyemak kursus yang ditawarkan di setiap Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik.

    ReplyDelete
  3. Nak tanya...knp bila masukkan i/c n angka giliran tapi keluar (Harap Maaf, kombinasi Angka Giliran dan No. Kad Pengenalan yang dimasukkan tidak betul.
    Sila masukkan semula kombinasi Angka Giliran dan No. Kad Pengenalan yang betul
    untuk memasuki sistem)...
    saya dh check i/c n angka gliran betul...apa masalah??

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. @Anonymous Kalau masalah berkenaan angka giliran/ ic. no. angka giliran tak tepat. Sila rujuk dengan guru kelas anda.

    ReplyDelete
  6. Saa juga mengalami masalah angka giliran dan I/c tidak betul combinasinya. TYetapi kedua-duanya adalah betul. Bagaimana nak mengatasinya? Hari semakin suntuk..

    ReplyDelete
  7. kenapa saya bkk dia kata error

    ReplyDelete
  8. @Anonymous mungkin sistem down tu... cuba lagi nanti...

    ReplyDelete
  9. boleh ke klau sy tak isi results percubaan sy ?

    ReplyDelete
  10. boleh ke kalau tak isi results percubaan ?

    ReplyDelete
  11. @noor farhanim Assalam, kalau tak isi macam mana adik nak kena nilai dan terpilih ke SMV atau SMT...

    ReplyDelete
  12. sy dah send tak isi results lha.. cmne ek ? :(

    ReplyDelete
  13. lpas ambil results pmr boleh lg tak nk mohon ? tarikh dah tutup kea belom yea ?

    ReplyDelete
  14. @noor farhanim Assalam, boleh tapi itu kalau adik tak dapat masuk ke SMV atau SMT, adik boleh buat rayuan melalui online atau datang sendiri ke Kolej Vokasional atau Sekolah Menengah Teknik yang berkenaan.

    ReplyDelete
  15. aida hazirah (ziera)05 October, 2012

    salam...takpe ke kalau dpt keputusan lulus semua mcm D,C.. KV boleh terima tak?

    ReplyDelete
  16. aida hazirah (ziera)05 October, 2012

    macamane nk daftar kv trg besut..

    ReplyDelete
  17. aida hazirah (ziera)05 October, 2012

    salam.. blh tolong bagitau cara nk msuk kv ktg besut..?

    ReplyDelete
  18. aida hazirah (ziera)05 October, 2012

    em blh tolong

    ReplyDelete
  19. @aida hazirah (ziera) Waalaikumsalam, ikut KV tu sendiri... cuba tengok syarat kemasukan ke KV ... dia ada tiga kategori iaitu A, B dan C...

    Kategori A – Mendapat sekurang-kurangnya Gred B pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup.

    Kategori B – Mendapat sekurang-kurangnya Gred C pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup.

    Kategori C – Mendapat sekurang-kurangnya Gred D pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau masukkan result PMR ? macam mana pulak ?

      Delete
    2. lagipun borang berkenaan nak keputusan percebaan PMR... so, itu admin tak taulah...

      Delete
    3. ouh okay. Terima Kasih atas maklumat yg diberikan.

      Delete
    4. kalau result 2c 6d layak tak ?

      Delete
  20. @Anonymousha'a lhaa.. interior design kursus binaan jgk kw??

    ReplyDelete
  21. apa yg perlu diserahkan kpd sekolah teknik selain borang permohonan? kena bg salinan icatau sijil2 yg berkaitan x?

    ReplyDelete
  22. macam mana blh dpt borang permohonan sekolah menengah teknik dan kolej vokasional 2013?

    ReplyDelete
  23. @Anonymous terdapt du cara iaitu melalui Online atau pergi sendiri ke SMT/KV yg berdekatan... Ada link yg diberi di dlm post tu...

    ReplyDelete
  24. Assalam...bro. Tarikh tutup tak dinyatakan dalam web kpm la , betul ke 30 Disember 2012.

    ReplyDelete
  25. bila tarikh tutup bang .. apesal x ada dalam web kpm tu.

    ReplyDelete
  26. kenapa admin xjawab pun soalan sy? kalau xtau cakap xtau.

    ReplyDelete
  27. @Homestay Deqaseh mengikut romours, pertengahan bulan disember biasanya tarikh tutup permohonan... So, kalau ada apa2 perkembangan akan dikemaskini di sini juga nanti... ^_^

    ReplyDelete
  28. @AnonymousAssalam, bukan tak nak balas tapi dah dinyatakan di atas seperti ini - Sila bawa bersama salinan kad pengenalan, keputusan peperiksaan percubaan PMR 2012 yang telah disahkan oleh pihak sekolah pemohon dan sijil-sijil berkaitan. ^_^

    Harap adik faham... Sekian...

    ReplyDelete
  29. @Homestay Deqaseh betullah tu... saya baru saja dapat tahu dan dah kemas kini... ^_^... thanx

    ReplyDelete
  30. knape pilihan sk xdpt dipilih. org tu yg adjustkn utk kte ke?

    ReplyDelete
  31. eh eh, sk tu xbleh pilih sdri ape? asal xkua ar pilihan?

    ReplyDelete
  32. @Anonymous Saya tak pasti yg tu... mungkin mereka yg tentukan kot... tapi kalau nak ke SMT/KV pilihan lebih baik pergi sendiri dekat sekolah tu. mungkin itu salah satu jalan yg terbaik...

    ReplyDelete
  33. @Anonymous Saya tak pasti yg tu... mungkin mereka yg tentukan kot... tapi kalau nak ke SMT/KV pilihan lebih baik pergi sendiri dekat sekolah tu. mungkin itu salah satu jalan yg terbaik...

    ReplyDelete
  34. kalu dpt , kena bawak sijil asal ke ?

    ReplyDelete
  35. kena bawak sijil asal ke kalu dapat pegi temuduga tuh ?

    ReplyDelete
  36. @Anonymous Salinannya saja tapi kalau nak bawa yg asli pun boleh juga... Apa yg pasti salinannya saja... ^_^

    ReplyDelete
  37. D mau daftar borang online tu?

    ReplyDelete
  38. sya tdk jmpa borang online? d mna mau dftar tue??

    ReplyDelete
  39. @Anonymous ada dekat atas tu, link yg diberikan... bahagian permohonan...

    ReplyDelete
  40. A'salam , kalau saya dapat E dalam keputusan percubaan PMR saya , kolej vokasional boleh terima juga ke ?

    ReplyDelete
  41. @centa dya lihat gred juga dik, kalau E mungkin susah nak dapat tapi tengok juga result sebenar... doa saja dik.. kalau tak dapat mungkin bukan rezeki.. ingat dekat mana2 un kita boleh berjaya asal ada keazaman dlm diri... ^_^

    ReplyDelete
  42. salam..nak tnye kolej vokasional@smt mane yg menawarkan kos sains kesihatan

    ReplyDelete
  43. @Anonymous Waalaikumsalam... adik boleh cuba download nie ---> http://apps.moe.gov.my/esptv/2012_mohon/KV_Offer2013.pdf

    ReplyDelete
  44. nk tngok semakan mcm ne ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keputusan permohonan akan diumumkan secara online ... so, kena tunggulah...

      Delete
  45. Kolej vokesional takda SPM ye??

    ReplyDelete
  46. Boleh x mohon utk teknik dan vokay dua-dua sekali? Kalau masuk vokay mmg 4 tahun ke?

    ReplyDelete
  47. keputusan permohonan nk taw dari mne..die hantar surat kat rumah ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keputusan permohonan akan diumumkan secara online ... so, kena tunggulah... keputusan mungkin dijangka akan diumum sebelum sesi persekolahan 2013 bermula...

      Delete
    2. bila tu keluar keputusan nye ... sebab hari semakin dkat msuk sekolah tkot x dpt saipkan brg2 awal

      Delete
    3. tak tau lagi... admin pun tengah menunggu nie... entah bila keluar resultnya nie... tapi kalau dah keluar nanti admin akan post juga nanti tu... So, jangan risaulah... ^_^

      Delete
  48. tarikh pengumuman ke kolej vokasional bila...?

    ReplyDelete
  49. nak tanye kalau 6A 1B 1C ..
    layak x untuk masuk ke sek teknik ..
    sekian .. ty

    ReplyDelete
  50. salam.. keputusan pmr sya lebih bagus drpd kputusan percubaan pmr.. so, sya nak cuba mohon bahagian kejuruteraan awam tp kalau isi dlm borng secara online, keputusan percubaan pmr saya x mencukupi sbb sy x dpt mncapai thap minimum smua 8 mata plajaran. kalau sya isi keputusan pmr, gred saya mencukupi kehendak tp dlm borang minta keputusan percubaan pmr. so, macam mana nak memohon? terima kasih

    ReplyDelete
  51. assalamualaikum..

    klu dpat 2a 3b 2c 1e ..layak ke mohon teknik??

    kena isi salah 1 je ke??mksud teknik or vokasional je.slah 1 je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. isi vokasional..aliran teknik skrg ni ambil 4a ke ats..isi dlu vokasional nnt dh dpat cuba buat permohonan tkar aliran ke teknik..
      aliran teknik kena ambil subjek add math, bio, kimia n fizik ^_^

      Delete
  52. nak tnyer klau mse trail dpat l0w result,, n msea 2 xtaw nk g mnea,, s0,, isi b0rg teknik... tp,, result pmr nim elok.. jd nk tnyer lar,, bley tak kta nak t0lak blik permohonan kta?? n macm mner cre ny nak t0lak blik??

    ReplyDelete
  53. saya barumohon tadi sebab result PMR dpt baik jugak 4a 4b , agak-agak permohonan saya sampai ke atau tak ? sebab baru je mohon tadi

    ReplyDelete
  54. Kalo trus ke skolah smt/kv mendaftar blh ka tu..

    ReplyDelete
  55. Hari semakin suntuk, nak isi borang pulak ada problem. Nak kena rujuk pulak dgn cikgu pasal no IC dengan angka giliran. Masalah --'

    ReplyDelete
  56. Kalau dpt 1a 1b 5c kna trima kah? Sy mau btl bah nasuk vokasional ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba saja mohon... In Shaa Allah, kalau ada rezeki adik boleh dapat... kalau tak dpt mungkin bukan rezeki adiklah...

      Delete
  57. keputusan permohanan bila keluar ?????

    ReplyDelete
  58. nanti kalau keputusan permohanan dah keluar tolong beritahu kpd sy

    ReplyDelete
  59. ble keputusan nak kluar dan nak tgok kt mne,,

    ReplyDelete
  60. boleh syer tyer,,,boleh x mohon 2 kli..untuk ke kv..yg berlainan kolej dan berlainan bidang..

    ReplyDelete
  61. salam.. bile semakan boleh dibuat?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kata 11 hb Jan 2013 baru result keluar... tunggu sajalah...

      Delete
  62. bila semakan bole buat ne ?

    ReplyDelete
  63. nak semak dekat mana ? ermm tak keluar pun :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. keputusan memang belum keluar lagi...

      Delete
    2. keputusan mmg blm keluar sila semak kptsn anda pada 11.1.2012.sbbnya skrg masih lagi tempoh pengambilan pelajar baru




      Delete
  64. salam saye dah daftar awal sebelum pmr tp surat die tidak sampai2 bile saye carik kat google x der mcm mane nak tahu keputusan saye diterima atau tidak ...............

    ReplyDelete
    Replies
    1. keputusan ke SMT/KV belum keluar lagi... In Shaa Allah kalau dah keluar admin akan update nanti... ^_^

      Delete
  65. bagai mana nak semak kemasukkan 2........aq uda isi tapi bila nak semak aq x tau.....

    ReplyDelete
  66. saye dah isi borang...tapi macam mana nak tau kite masuk vokisional....pa laman web dia nak semak kemasukkan kite....

    ReplyDelete
    Replies
    1. result belum keluar lagi... tunggu saja PA...

      Delete
  67. mcm mn nk masukkan result pmr....sy dh isi borang 2 tp dia srh masukkan result percubaan x mntk plak result pmr..mcm mn nie....9ti dpt keputusan dia hntr surat kn???

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dia akan minta peperiksaan percubaan saja... kena ikut apa yg diminta dlm borang tu sajalah... keputusan akan diumumkan secara online...

      Delete
  68. keputusan akan diumumkan pada 11.1.2013...
    harap maklum.....

    ReplyDelete
  69. teringin sangat nak kongsi berita ni kat adik si gule..

    ReplyDelete
  70. ikmal ikmal ikmal...hye..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nana Nana Nana... apa cik adik oiii... :)

      Delete
  71. Assalamualaikum,nak Tanya.kan syarat kemasukkan ke sekolah teknik minimum gred b dlm matapelajaran bm bi sains math kh kn?,bi PMR saya dapat c(alhamdulillah) ,mungkinkah saya diterima masuk menuntut ilmu di sekolah teknik tersebut?

    ReplyDelete
  72. Assalamualaikum,nak Tanya.kan syarat kemasukkan ke sekolah teknik minimum gred b dlm matapelajaran bm bi sains math kh kn?,bi PMR saya dapat c(alhamdulillah) ,mungkinkah saya diterima masuk menuntut ilmu di sekolah teknik tersebut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam, In Shaa Allah boleh dapat tu dik... berdoa saja...

      Delete
    2. Mudah mudahan dapat :) Amin.terima kasih.sabtu ahad sekolah teknik buka tak? Untuk buat permohonan sekiranya permohonan online tak dapat

      Delete
  73. sekarang masih dpt buat permohonan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tak boleh... sebab dah tutup pada 30 Disember 2012 hari tu...

      Delete
  74. Nak tnye keputusan nk tgok kat mne??



    ReplyDelete
  75. Nk tgok keputusan scara online ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. atiekah_atan02 January, 2013

      mcm mne nk online kmsukan skolah teknik 2014..tolong laa.. :'( sye mrayu sgt2..

      Delete
    2. Assalam, belum buka lagilah dik...

      Delete
  76. atiekah_atan02 January, 2013

    macam mane kalau nak online kemasukan skolah teknik bagi sesi 2014 ni...tahun 2013 tahun nie lah sye akan mndduki PMR sye ingat nk online skrung ...macam mne ye nk online untuk kmasukan 2014 ni,sye harap ade orang sudi membantu sye...sy mrayu sgt.. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nak bantu tapi permohonan utk kemasukan 2014 belum ada lagi...

      Delete
    2. hi,bleh tk kalu sya p dftar kat kolej vocasional tu,sbab sya dh terlambat nk dftar kat online,sbab sya ragu2....

      Delete
    3. boleh pergi sendiri tapi masalahnya dah tutup... mungkin ikhwan boleh cuba pergi, mana tau rezeki ikhwan dapat...

      Delete
  77. dah isi borang permohonan lepas2 tekan simpan dan hantar ..tapi bila buka balik borangnya kosong ..kena isi balik ..tuh dah kira hantar kea?

    ReplyDelete
  78. Saya dapat 3A 2b 3C bleh x saya amik kos penyenggaraan pesawat ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan Pmr dapat 4 A 3B 1C ? dapatkah saya amik kos penyeggaraan pesawat ?

      Delete
    2. mungkin boleh tu... berdoa saja... In Shaa Allah...

      Delete
  79. kalau saya nak tukar aliran boleh lagi ke ? sbb hari tu sy mohon perdagangan, skrang rasa nak ambil kejuruteraan awam pulak. boleh ke ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda tu saya tak tau dik... maaflah ya...

      Sebarang pertanyaan dan maklumat tambahan boleh diperolehi dengan menghubungi Sekolah Menengah Teknik atau Kolej Vokasional yang berhampiran atau Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional di talian 03-8884 5154 / 5031 atau e-mel info@bptv.edu.my

      Delete
    2. ini berdasarkan pengalaman saya..dlu saya aliran kejuruteraan eletrik..tp xbleh bwak so sya pergi ke PK HEM mintak tukar aliran ke perdagangan :)

      Delete
    3. adakah keputusan pmr dan percubaan pmr diertimbangkan ??

      Delete
  80. Bolehkah saya letak result PMR ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. adakah keputusan akan dipertimbangkan dgn result percubaan dan result PMR sebenar ?

      Delete
    2. adakah keputusan akan dipertimbangkan dgn result percubaan dan result PMR sebenar ? ikmal ?

      Delete
    3. borang tu mintak keputusan percubaan PMR... so, kena letak yg tu lah... Jangan risau, kalau rezeki koe mesti dpt punya lah...

      Delete
    4. Amin. terima kasih yerr abang ker pakcik ikmal.

      Delete
    5. Masih muda lagi lah... awal 20-an... hehhee... apasal aku jadi pak cik pulak... hahaha

      Delete
  81. Nak tanya admin selalu on9 waktu bila ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tentu... tapi kebiasaannya waktu tengah hari dan malam...

      Delete
    2. ouh, macam tu ya...

      Delete
    3. nak tau waktu bila bleh tanya .

      Delete
    4. bila2 saja.. nanti admin akan jawab secepat yg boleh... ^_^

      tp kebiasaannya admin akan online waktu tengahhari ...

      Delete
  82. Sekolah teknik sepang itu vokasional ker sekolah teknik betul Betol?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setahu admin itu SMT Sepang... bukannya vokasional... ini pun memalui maklumat yang admin dapat di http://www.bptv.edu.my/v3/index.php/profil-sekolah/senarai-smt-smv-kv

      Delete
    2. rasa sekolah teknik.

      Delete
  83. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  84. Hye.sy ada apply tekik pc.tp kputusn trial sy xdak la memuaskan sgt.boleh ke msuk teknik ni.hmm.s

    ReplyDelete
  85. tolongggg la jawab soalan saya tu...dh byk ari saya tunggu tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. sory akak nk bg pndangan skit..klu dh dpat msuk sekolah teknik tu msuk ja dlu nk tukar aliran atau something rasanya boleh buat. nnt prgi berurusan dgn PK HEM mintak tukar aliran

      Delete
    2. Thanx Sihah sebab mencerahkan lagi... sebab bab nie memang saya kurang faham sikit... hehehe

      Delete
    3. terima kasih.baru la ,senang ati skit.klu tak mesti nyesal punya...

      Delete
  86. bila keputusan permohonan akan dikeluarkan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat ini info yang kami dapat... 11/1/2013 keputusan akan dikeluarkan...

      Delete
  87. result untuk ke kolej vokasional diumumkan melalui online..laman web untuk semak kdeputusan tu apa?masih sama dengan laman web untuk mohon kolej vokasional tu jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin laman pautan lain... kalau nak tau, pi ke http://www.bptv.edu.my/v3/... keputusan akan diketahui pada 11 Jan ini...

      Delete
  88. dayang syafiza09 January, 2013

    saya dah dpt pnggln tp nak tny cmnu nak isi sijil2 yg dimnta tu????

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapat vokasional or teknik ye ?

      Delete
  89. Salam..na tnyr..latihn kmhirn tu kursus jngka pndk or jngka pnjng....n kalo bru na isi borg on9 bole lg kew...sb spupu sye bru na isi borg on9 skunk......kalo na isi pew lmn web nyer ye......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kv tanah merah esk jgk ke chek?

      Delete
    2. kalau nak isi online memang dah tak boleh sebab dah tutup... dan esok keputusan akan diumumkan... kursus latihan tu saya tak pasti.... ^_^

      Delete
    3. keputusan SMT/KV akan kluar esok...

      Delete
  90. boleh ker waktu permohonan dibuka sebelum ni.., kita pergi mohon borang banyak2 (sekolah yg berbeza) ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. asal koe pi mohon banyak2... tak yakin erk? tak pasti juga sebab dia tak tulis pun kena mohon sekali saja... ^_^

      Delete
    2. Macam mana Haziq dapat tak?

      Delete
    3. x dapat, MATA dah penuh Military Aviation training Academy hanya memerlukan 100 org sahaja..

      Saya nak tanya, sekiranya hendak membuat rayuan ke sekolah smt lain. Surat rayuan itu hendaklah dihantar dgn pos ?

      Delete
  91. camner nak chek tawran kemasukan utk 2013 yek?

    ReplyDelete
  92. Bole bagi link website untuk semakan permohonan dapat atau tidak?,, teknik 2013

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh semak sekarang di http://ikhwanmencarinurillahi.blogspot.com/2013/01/keputusan-permohonan-kolej-vokasional.html

      Delete
  93. Sya dah dpt pnggilan . Tpi bila blh mndftar masuk d KV ?

    ReplyDelete
  94. saye masih takk paham noor ikmal...
    boleh terang kan lebih terperinci...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang tak faham erk? sebab aku nie pun bukannya tau sangat.. tapi kalau aku boleh bantu In Shaa Allah aku akan bantu setakat mana yang aku mampu... ^_^

      Delete
  95. cara nak rayuan mcm mna??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon boleh pergi sendiri ke kolej Vokasional atau SMT ...

      Delete
    2. bila bleh buat rayuan n kene bawa apa????

      Delete
    3. boleh buat dah... pergi saja ke SMT/KV yang berkenaan dan Sila bawa bersama salinan kad pengenalan, keputusan peperiksaan percubaan PMR 2012 yang telah disahkan oleh pihak sekolah pemohon dan sijil-sijil berkaitan.

      Delete
    4. pkai pakaian apa utk prgi buat rayuan pakaian skolah or pakaian biasa

      Delete
  96. nk tnye skit..sya dpt smt tunku abdul rahman dan course kejuruteraan awam..subjek pe yg ditawarkn??..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pastilah dik... tapi aku ada kawan dpt course mcm adik nie... subjek yg dia dpt ialah add math, fizik, kimia, kejuruteraan, dan 5 subjek teras lagi (bm, bi, math, agama Islam dan sejarah)... tapi kalau salah tolong betulkan... ^_^

      Delete
    2. oo..ok..thanks by the way..

      Delete
  97. Anonymous dapat result berapa?

    ReplyDelete
  98. Bila rayuan secara online bole di buat????

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau secara online saya x tau... rasanya tak ada...

      Delete
  99. bila rayuan permohonan blh di buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh buat dah... pergi saja ke KV/SMT yang berkenaan...

      Delete
  100. nk tanye... boleh tak kalau aliran yang telah kite pilih tu ditukar kepade aliran yang lain setelah kuputusan tawaran dah kluar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tukar... klu dh dpat msuk sekolah teknik tu msuk ja dlu nk tukar aliran atau something rasanya boleh buat. nnt prgi berurusan dgn PK HEM mintak tukar aliran

      Delete
  101. salam..saya nak tanya..borang rayuan secara online tu macam mana nak buat.??

    ReplyDelete
    Replies
    1. rayuan online tak silap tak ada.. pergi ke SMT/KV yng berkenaan untuk membuat rayuan...

      Delete
  102. tolonglah balas..

    ReplyDelete
  103. macam mana nak buat ekk.??

    ReplyDelete
  104. saya dah berjaya dapat masuk ke kolej bahagian pemesinan industri,mengenai pembayaran bolihkah bayar kes di koprasi sek, min, teknik ,tidak melalui money order..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu saya tak tau... boleh tanya kepada yg pakar...

      Delete
  105. gembiranya yg sape dpat tu kan...huhuhuhu...sedihnya ...tapi tak pe lah gi rayuan ..misti dpat punya...hahhahaha

    ReplyDelete
  106. kata 17 hb jan 2013 boleh buat rayuan ke kolej vokasional ? ape cerita niiii.....

    ReplyDelete
  107. buka e-rayuan kolej vokasional pun tak da...
    jangan la tipu kami semuaaa...

    ReplyDelete
  108. kalau ada buka online rayuan...beri tahu la perkara sebenar...klau tak boleh buat rayuan ...jangan la buat kenyataan kata boleh buat....

    ReplyDelete
  109. minta kementerian pelajaran malaysia...pantau kenyataan tentang e-rayuan...bagi pelajar yang gagal ke kolej vokasional...tahun 2013.. Dan juga nak tahu..kelulusan kemasukan ke kolej vokasional...???? harap pihak kementerian pelajaran malaysia...dapat memberi penjelasan yang jelas kepada semua kolej vokasional yang terdapat di seluruh malaysia....

    ReplyDelete
  110. macam mana nak tukar kursus contohnya dapat binaan nak tukar automotif??

    ReplyDelete
  111. bole saya tahu bila kemasukkan on line 2014,,x sabar nk register

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fikir masak2 la dlu,sya parents pd mulanya sya bminat dgn knytaan online ttg kolej vokasionl trus dpt diploma...n d iktiraf bljr ke ipta..akn ttapi 2013 ni sya tla htr ank sya ke kolej vokasnl twu sbh,masi dlm phatian kmi lg skg ni sb peraturn asrma kv twu bukn btraf diploma,d bri teknan dendn pljr x bmslh krna kslhn pljr lain..kuliah trjejas d sbbkn letih dgn peraturn asrma..buatla pnmbabaikn btraf diploma brula kte org respect...bukan Psiko pljr. Kmi masi trus mninjau...mmrhati..klu kmi tdk puasati,lbi baik ank tingl d luar atau kmbli ke sek harian.... Pls help!...

      Delete
  112. Nak mohon Vokay , tapi dah terlambat . mcm mana ye ? nak sgt pindah sch ;'(

    ReplyDelete

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved