Semakan Online PLKN Sesi 2013

on 26 July 2012

Semakan Online PLKN Sesi 2013 | Cara semakan calon PLKN 2013, Semakan Online Senarai Nama Calon/Peserta PLKN 2013 kini dibuka. Bagi yang mahu membuat semakan online Senarai Nama Calon/Peserta PLKN 2013, anda dinasihatkan berbuat awal bagi mengelakkan masalah server down akibat ramai yang menggunakan aplikasi tersebut.

Semakan Online PLKN Sesi 2013

Kaedah semakan online Senarai Nama Calon/Peserta PLKN sesi 2013 boleh dilakukan dengan dengan cara:

Semakan Pemilihan Pelatih Siri 10/2013:


LANGKAH – KLIK KE LAMAN RASMI SISTEM SEMAKAN ONLINE PLKN

atau

Semakan boleh dibuat melalui salah satu server di bawah:

CHECK CAN BE MADE THROUGH EITHER ONE OF THE THREE SERVERS BELOW:




_______

Anda juga boleh menyemak status pemilihan dengan menggunakan SMS

Taip: PLKN semak hantar ke 15888

atau telefon 03-40274747

*****************************

>SEMAKAN PENEMPATAN PELATIH PLKN SIRI 10/2013 - KUMPULAN 1<

Pelatih juga boleh membuat semakan status penempatan dengan menggunakan SMS.

Taip: PLKN Kem <No KP Anda> hantar ke 15888

atau telefon 03-40274747

Selamat Berjaya!!! 
Ranking: 5

{ 59 Comments... read them below or add one }

  1. Replies
    1. hehehehhe pie je la

      Delete
  2. @Nur Dynie Baderul Nie mesti tak dapat... betul tak.. bukan nasiblah tu dik oiii... tak pe...

    ReplyDelete
  3. plkn tak bgs sebenarnya mcm korean stail berperang je kalau askr xcukup smua plkn ikut,itu baik sebenarnya malah murni berkhimat untuk negara,tp berperang tu,bkn g mna tlg tanpa korbankan nyawa perlu juga ada pampasan..dulu2 nk masuk askr senang jer,skrg nk msuk jd cleaner askar pun susah,ni pun cara kerajaaan jimat bajet kurangkan kos pertahan negara tp pluskan plkn,maklumla plkn byr kos setiap pelatih 1bulan rm100 jer,lepas tamat latihan bye2 ,tp bila war haha akan ckp "hello"

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahh ko nak same kan korea ngan malaysia lak...
      korea len malaysia len
      malaysia ahli dalam FPDA...

      Delete
    2. Lau xsuka plkn...jngan ckap mcmtu...
      Kmi suka plkn...plkn boleh bina jati diri insan...
      Plkn salah satu persdian mhadapi cabaran...
      Daripada menggangur drumah tunggu result spm...bgus join plkn...
      Plkn terbaik...
      Syukur dapt join plkn...

      Delete
  4. syok lar plkn ???

    ReplyDelete
  5. sy nk prgi plkn..tpi knpa sy x dpt..nk pergi :(

    ReplyDelete
  6. sy nk prgi plkn..nk prgi..tpi x dpt..

    ReplyDelete
  7. plkn hebat!!!!

    ReplyDelete
  8. macam mana nak semak penempatan calon plkn ni.. tak ada pun..

    ReplyDelete
  9. @aween Belum boleh lagi rasanya... (^_^)

    ReplyDelete
  10. sy dpt plkn...terbaek....>_@

    ReplyDelete
  11. sy dpt ms0k plkn siri 10/2013...plkn..terbaek...

    ReplyDelete
  12. sy dpt p plkn siri 10/2013...plkn..terbaek...>_@

    ReplyDelete
  13. dah dapat nk xnk kene kata best la..hahaha..cbe xkena bkn maen bahan lgi org laen...hahaha

    ReplyDelete
  14. mati la mls nk g..

    ReplyDelete
  15. mls nk g..

    ReplyDelete
  16. Mcmana nak mohon kemasukan ke PLKN?

    ReplyDelete
  17. seronok kew plkn 2..??siri 10/2013 2 ap ea??

    ReplyDelete
  18. klau dpat plkn,,xg bley kew..???

    ReplyDelete
  19. @Anonymous Kalau dapat PLKN mesti pergi kecuali ada masalah kesihatan kronik... kalau tak ada apa2 dan adik tak pi tunggu polis datanglah.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pearl an'nur16 December, 2012

      p sye kne smbung stdy kat sekolah...me xnk tngguhkn...boleh x?lau nk tngguhkn??p cm mane???

      Delete
    2. adik boleh tangguhkan PLKN tu kalau nak... borang penangguhan ada pada surat PLKN yg adik akan ambil di pejabat pos...

      Delete
  20. kalau pernah patah tgn dua tahun lepas pun kene pergi jugak ke??

    ReplyDelete
  21. mna lokasi bagi Pelatih Siri 10/2013
    tekan~ PLKN Kem hantar ke 15888 yg keluar 2012 punya -.- ermmmmmm.......

    ReplyDelete
  22. @hello kitty mesti tangan dah ok kan... ^_^

    ReplyDelete
  23. @♥ ◄Angry Bird► ♥ lokasi belum boleh check lagi lah... tak silap bulan 12 nanti baru boleh... ^_^

    ReplyDelete
  24. I had been chosen for PLKN siri 10/2013.
    Izit that means is the first batch ?
    If i want to change to first batch...can anyone tell me how to write a letter through e-mail ?

    ReplyDelete
  25. macam mana nak tahu tempat yang kita dapat ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pnempatan blum kluar lgi .. p'tngahan blan 12 kli bru kluar kputusan pnempatan PLKN pnggilan 1 ..

      Delete
  26. siri 10/2013 means first batch ??

    ReplyDelete
  27. wahh..best nyerrr ..aku terpilih lahh.

    ReplyDelete
  28. KENAPA SYA KENA PANGGILAN KEDUA? SAYA TIDAK ADA MASALAH DISIPLIN OK? BAHALUL ENGKO SEMUA.YOU ALL RUTUM

    ReplyDelete
  29. haiiiii(n.n)...gembiranya sa....sa kena terima pi plkn....yay!yay!yay!!!!tak kesah lah team apa,penting goooo.!

    ReplyDelete
  30. pearl an'nur16 December, 2012

    sye dpat plkn p sye x mau pergi ap y ptt sye buat,,,,....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa tak nak pigi... ada, kalau Nur dapat tawaran belajar dan bercadang nak sambung boleh minta penangguhan...

      Delete
  31. knape sy terpilih...x nk pg ley x?:-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pergi... kalau tak takut nanti ada yg dtg menjemput koe dirumah.. hehehe

      Delete
  32. shok plkn..

    ReplyDelete
  33. sy dh alami shok gla2...

    ReplyDelete
  34. plkn terbaik laaaaa..

    ReplyDelete
  35. pegi mati laa plkn .... menyusah kan orang jeee , dh laa pilih secara rawak ..

    ReplyDelete
  36. Apa yg syok klau gi plkn?BAGAIMANA dya mndidik jati diri insan yg ISLAM nakkan...

    ReplyDelete
  37. PLKN BEST...dtg menangis balik pun menangis,sebab je lain :)

    ReplyDelete
  38. Sye dpt kump 3.bole tak nak mohon masuk kump 2.? Mood:tensen,stress,kecewa

    ReplyDelete
  39. wah tak pernah dapat plkn! alhamdulillah!!! hihihihihi (:

    ReplyDelete
  40. sy da kwin.spttnya ta0n lpas sy kne pg plkn,tp sy tunda cz kwin,skrg suami da xizinkn pg plkn,hrmm cmne ya?

    ReplyDelete
  41. sy da kwin.spttnya ta0n lpas sy kne pg plkn,tp sy tunda cz kwin,skrg suami da xizinkn pg plkn,hrmm cmne ya?

    ReplyDelete
  42. Sy terpilìh..tp ad sakit..stiap kali nk jalan sejauh 50meter,dah rasa sakit kt pinggang.kene wajib pegi jgk ke?

    ReplyDelete

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved