Semakan Keputusan Permohonan Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M)

on 30 January 2013

Semakan Keputusan Permohonan Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M)
Semakan Keputusan Permohonan Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M) | Untuk pengetahuan semua, sejak permohonan Bantuan lesen 1Malaysia dibuka, pihak BL1M telah menerima ribuan permohonan secara online. kepada yang masih belum membuat permohonan, boleh berbuat demikian sebelum tarikh pendaftran BL1M pada minggu kedua bulan Februari 2013.

Pendaftran Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M)

Kepada mereka yang masih belum memohon, boleh berbuat demikian di laman:



Keputusan Permohonan Bantuan Lesen 1Malaysia (BL1M)

Untuk pengetahuan, keputusan permohonan boleh disemak sekarang dengan klik laman pautan di bawah:



Pendaftaran BL1M

Program ini ditawarkan untuk tempoh tertentu sahaja, Pihak BL1M sedang menjalankan proses pendaftaran secara online sekarang. Pendaftaran beserta bayaran akan dimulakan sebaik sahaja YAB Perdana Menteri melancarkan program secara rasmi sebelum hujung bulan Januari 2013. Tempoh penyertaan akan berjalan selama 2 minggu selepas tarikh pelancaran berkenaan. Sila ikut perkembangan semasa melalui media tempatan, di laman www.bl1m.com atau www.myeg.com.my.

Dokumen Yang Perlu Dibawa Dihari Pendaftaran

Semasa pendaftaran dilakukan nanti, pemohon wajib membawa bersama MyKad asal dan satu salinan MyKad serta Money order di atas nama pembayar kepada MY E.G SERVICES BERHAD sebanyak RM199.00.
Ranking: 5

{ 51 Comments... read them below or add one }

  1. semua dihujung jari je dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semuanya dah mudah zaman sekarang.... tapi perlu ada pembaikan lagi dari segi perkhidmatan...

      Delete
  2. Saya tak daftar pun lagi. Abah tak bagi daftar, mak pulak soh daftar, pening kepala.. hehehehe,
    masih punya masa lagi kan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih ada masa lagi sehingga minggu kedua bulan Februari 2013 nie...

      Delete
  3. knpa dah daftar ni p tak ada maklumbalas ni,bgaimna nak tahu diterima atau tidak.macam tak percaya ja daftar online ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba check email... dia mungkin hantar dekat situ tu...

      Delete
  4. fittria hasan07 February, 2013

    Macm mane nk t
    au name kte dpt ke tidak??? Sye dh daftar dah,tp x jumpa nama sye!!!!!!
    Mcm sush je nk mohon mlalui online.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia ada hantar email tu dekat laman email cik Fittria Hasan... cuba cek email....

      Delete
  5. Daftar on9 ni betul ker

    ReplyDelete
  6. klau x dftar On9 mmg xleh ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas isi hantar di pejabat umno bahagian / parlimen yang ditetapkan….

      Delete
  7. mne ade dia hntar email....

    ReplyDelete
  8. Sudah register dan diluluskan. Sekarang adkah saya perlu membuat money order sebanyak rm199 dan pergi pejabat umno yang berdekatan hantar borang tersebut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semasa pendaftaran nanti, pemohon wajib membawa bersama MyKad asal dan satu salinan MyKad dan Money Order di atas nama pembayar kepada MY E.G. SERVICES BERHAD sebanyak RM199.00 ….moner order leh dibuat kat pejabat pos.

      Sumber: Borang Permohonan BL1M Bantuan Lesen 1Malaysia Online | melvister.com

      Delete
  9. saya dah buat pembayaran,tp klau saya semak status,pembayaran belum dibuat.mcm mane tu..tapi dalam email saya dia hantar pembayaran succesful..tolong terangkn...

    ReplyDelete
  10. MAne nk dpt borang money order tu n mane nak hantar

    ReplyDelete
  11. Kalu dah dpt email maknenye lulus dah la ek?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lagi... sebab ada ujian lagi...

      Delete
  12. Pendaftaran saya telah diterima,(Online)
    Borang telah dicetak dan dihantar bersama "Money Order"
    Tetapi saya lupa untuk menyertakan salinan kad pengenalan saya,bagaimana??..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semasa pendaftaran nanti, pemohon wajib membawa bersama MyKad asal dan satu salinan MyKad dan Money Order di atas nama pembayar kepada MY E.G. SERVICES BERHAD sebanyak RM199.00 ….moner order leh dibuat kat pejabat pos.

      Sumber: Borang Permohonan BL1M Bantuan Lesen 1Malaysia Online | melvister.com

      Delete
  13. macam mna nk dftar ni ... leyh tolong tunjuk ajar x ?? sy x tw la nk wt cm na ...

    ReplyDelete
  14. salam.. nak tanya...mcam mana kita tahu pembyaran melalui money order... saya dah buat bayaran melalui money order dan postkan money order terebut kepada alamat yang diberikan...

    ReplyDelete
  15. salam..saya dah daftar dan pembayaran online pun dah di buat..tapi bila semak status pembayaran dalam proses,apa yang perlu saya lakukan..tq

    ReplyDelete
  16. salam..saya dah daftar dan pembayaran online pun dah di buat..tapi bila semak status pembayaran dalam proses,apa yang perlu saya lakukan..tq

    ReplyDelete
  17. dah buat n pos money order.tp borang x pos sbb daftar online.mcm mna nk semak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. semak keputusan kat laman BL1M juga…harap berjaya…kat sana dah tersedia semakan online..

      Delete
  18. dah isi borang .. tapi last2 cek balik permohonan , kata tak mohon ?? macam manee :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba check lagi... pelik tu...

      Delete
    2. asalam cara nk cek lesen memandu sekolah punye macam maner moneyoder gan borang dh hantar tapi tk tau nk buat cm maner tiada jawapan

      Delete
  19. dah buat bayaran melalui money order tapi masih kata tiada bayaran diterima...??????????????????????????????????????????

    ReplyDelete
  20. Dh wt money order duit dh post..money order antr kt pjbt umno but dorg ckp bkn antr kt cni kne antr kt pmuda2 daerh..pas 2 dh antr kt pemuda2 smpai skrg still gak jwpn yg sme pemohonan sdang dkemaskini..cm nk give up pn der skrg.......

    ReplyDelete
  21. Adik dan abg dah antar borang,bayaran dah dibuat,tp jawapan still xada lg,bulan 2 hingga sekarang xada jawapan,kena tipu ke pe ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. too ark pasal.. dah lme tnggu.. lembab btul ark sistem nie.. law tahu mcm nie awal2 mlas la aqu nk isi taw....

      Delete
  22. fittria hasan01 April, 2013

    Saya fittria hasan
    saya dh menjalani kursus selama. 5 jam pd
    23.03.2013
    lepas2 plak saya booking tuk buat ujian computer
    tp malangnya bla saya sampai ke tempat2 ,saya x dpt menjalani ujian.sbb nama saya x tersenarai,bla saya call pihak Imkl,mereka kata,kemungkinan pihak blim salah klik no ic...
    Apakah saya msh blh menyambungnya.???

    ReplyDelete
  23. Dh byar tpi snyap jew. . 1 bulan sh tggu nie. . Xde respon lgsong

    ReplyDelete
  24. Macam mana nak ceknyaa. Error -.-

    ReplyDelete
  25. Macam mana nak ceknyaa. Error -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk cek...kena ade buku cek,,...kemudian msokkan kat buku tunai...lepas tu cuba masukkan dalam penyata penyesuaian bank....selepas itu seimbangkan...kalau x seimbang...POTONG JARI!!!!


      Delete
    2. Errr...bikin panas

      Delete
  26. Macam mana nak ceknyaa. Error -.-

    ReplyDelete
  27. Macam mana nak ceknyaa. Error -.-

    ReplyDelete
  28. DUIT DA BAGI,,, TAPI MASIH TIADE MAKLUM BALAS ATAU TERIME MESEJ...
    PERMOHONAN MASIH DIKEMASKINI KATENYE... SAMPAI BILE KENE TUNGGU?????
    KAWAN SAYE DA DIPANGGIL UTK DIBERI TAKLIMAT & X LAME LAGI AKAN MENDUDUKI UJIAN KOMPUTER... SAYE???

    ReplyDelete
  29. nak cek kne ad buku cek,pas2 bwak ke buku dan imbangkan,klaw x seimbang ptong jari

    ReplyDelete
  30. Salam...macam mana nak semak status??

    ReplyDelete
  31. salam kawan saya dah register dah bt bayaran (money order ) tapi status dia bayaran pending macam mane kawan i nak teruskan atau refurn duit itu ? Resit money order kawan i dah hilang. boleh dia ambol nom siri di ambil post office. apekah caranya untuk diselesai?

    ReplyDelete
  32. Anonymous11 May, 2013

    Salam ,, knapa smpai sekarang xda bl1m d sarawak ,, kami smua sedang mnunggu ,, :-(

    ReplyDelete
  33. Salam saya dh buat pun membuat pembayar tp msh lg tak ada jawapan tolong lh saya

    ReplyDelete

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved