Keputusan Malaysia XI vs Chelsea FC 21 Julai 2013

on 21 July 2013

Keputusan Malaysia XI vs Chelsea FC 21 Julai 2013

Keputusan Malaysia XI vs Chelsea FC 21 Julai 2013 | Perlawanan persahabtan Malaysia vs Chelsea sempena jelajah Asia 2013 Chelsea. Perlawanan ini dilangsungkan di Stadium Shah Alam pada 9.45 malam.

❒ Match : MALAYSIA XI vs CHELSEA FC
❒ Kick off : 09.45p.m 
❒ Venue : Shah Alam Stadium
❒ Channel : DELAY 22nd July on 810/831 (8am/5pm)/801(3pm)

LINE UP:

Malaysia XI v Chelsea: Farizal; Nik Shahrul, Mahalli, Azizi, Asraruddin, Aidil, Shakir, Gurusamy, Kunanlan, Norshahrul, Amri.

Simpanan: Fadhli Shas, Nazmi Faiz, Reuben, Apek, Ashari Samsuddin.


Chelsea XI (vs Malaysia): Shwarzer, Ivanovic, Van Ginkel, Moses, Essien, Hazard, Lukaku, Terry, Chalobah, Bertrand, Traore


Keputusan Malaysia XI vs Chelsea FC 21 Julai 2013
Perlawanan Persahabatan
Tuan Rumah
Skor
Pelawat
Status
Malaysia XI
1 - 4
Chelsea FC
FT
Traore 6' (CHE) | Bruyne 28' (CHE) | Lukaku 45' (CHE) | HT | Victor Moses 89' (CHE) | Fadhli Shas 91' (MAS) | FT



Ulasan Perlawanan Malaysia XI vs Chelsea FC:



1' Malaysia 0-0 Chelsea
  • Bertemu lagi kita, terima kasih kerana memilih untuk bersama saya di BBS, stadium mulai penuh.

5' Malaysia 0-0 Chelsea
  • Malaysia XI v Chelsea: Farizal; Nik Shahrul, Mahalli, Azizi, Asraruddin, Aidil, Shakir, Gurusamy, Kunanlan, Norshahrul, Amri.
  • Simpanan: Fadhli Shas, Nazmi Faiz, Reuben, Apek, Ashari Samsuddin.
  • Chelsea XI (vs Malaysia): Shwarzer, Ivanovic, Van Ginkel, Moses, Essien, Hazard, Lukaku, Terry, Chalobah, Bertrand, Traore

6' Malaysia 0-1 Chelsea
  • GooaaaaL! Traore terlalu mudah gol yang diberi, minit ke 6!! Bergempita stadium meraikan gol chelsea.

10' Malaysia 0-1 Chelsea
  • Jelas sekali pertahanan Malaysia mudah dilolosi serangan lawan. Berbeza dengan taktikal Thailand All Star.

12' Malaysia 0-1 Chelsea
  • Jelas sekali Mahali Jasuli bermain baik, banyak membuat gerakkan.

14' Malaysia 0-1 Chelsea
  • Farizal Marlias banyak diuji, namun tangkas menafikan. Serangan bertubi tubi dari Chelsea tanpa mengenal erti belas kasihan.

20' Malaysia 0-1 Chelsea
  • Perlawanan dikendurkan nampaknya..namun Malaysia tetap setia bertahan.

24' Malaysia 0-1 Chelsea
  • Amri Yahya dengan lenggokkan badan melepasi melepasi pertahanan Chelsea, namun gagal lepas Terry yang terakhir menanti. Malaysia mula menyerang!!!, terketar lutut Schwazer.

26' Malaysia 0-1 Chelsea
  • Peranan yang dipamerkan Mahali Jasuli selaku pemain tengah amat baik, beliau menggerak perlawanan dengan kemas. Masuk minit 20 Malaysia mula menyerang kubu Chelsea, diketuai Amri Yahya.

28' Malaysia 0-2 Chelsea
  • GoaaaaaaaaL !! Tendangan maut dari Bruyne padu laju padat menerjah jaring Harimau..

32' Malaysia 0-2 Chelsea
  • Feruz Islam dibawa masuk menggantikan De Bruyne yang injured selepas menendang kencang bola ke gol Malaysia.

35' Malaysia 0-2 Chelsea
  • Sepakan percuma Amri Yahya !! Ohhhhhhhhhh melekat tepat ke penjaga gol kangaroo..Schwazer.

40' Malaysia 0-2 Chelsea
  • Aidil Zafuan !! Ohhhhhhhh cukup cantik padu padat cubaan dari luar kotak, mujur ditampan keluar Schwazer penjaga gol kebangsaan Australia!

43' Malaysia 0-2 Chelsea
  • Amat menarik, Malaysia sudah berjaya mengimbangi perlawanan, saling membalas.

HT: Malaysia 0-3 Chelsea
  • Apa sudah jadi? Tak perlu bagi alasan lagi, baru first half kot..

HT: Malaysia 0-3 Chelsea
  • Moses, Van Ginkel, Shcrulle, Remires, Demba Ba, Ashley Cole, Petr Cech antara yang dibawa masuk..Hazard masih dikekalkan.

45' Malaysia 0-3 Chelsea
  • Asyik Gurusamy jer, bagi peluang lah Nazmi main.....kata eksperimen.

48' Malaysia 0-3 Chelsea

  • Ayuh..ayuh..ayuh Malaysia ku..yihhhhaaaaa..Shakir telah menghenjut kaki Hazard.


50' Malaysia 0-3 Chelsea
  • Cubaan Schrulle tepat kepada penjaga gol, lepastu pengulas ney salahkan padang pulak, ek eleh..macam England tu selalu menang world cup.

68' Malaysia 0-3 Chelsea
  • Safee Nazmi dibawa masuk Malaysia!! Seluruh stadium bersorak..

70' Malaysia 0-3 Chelsea
  • Lepas diperiksa, Nazmi Masuk gantikan Shakir, Safee Sali gantikan Yo.

73' Malaysia 0-3 Chelsea
  • Malaysia tengah kawal permainan, mesti ramai ingat saya reka cerita..oh..diorang stop sat minom air.

78' Malaysia 0-3 Chelsea
  • Raja Gopal teriak nama Amri Yahya sekarang..jelas kedengaran..,yang saya pelik kenapa dekat portugal pun ada live?, at Malaysia takde Hahahaha!

79' Malaysia 0-3 Chelsea
  • Jelas Malaysia bertahan dengan baik untuk second half, terikat Demba Ba disitu.

82' Malaysia 0-3 Chelsea
  • Baru nak masukkan Junior.. 8 minit lawan Chelsea.. -..-

84' Malaysia 0-3 Chelsea
  • Mahali yang telah bermain baik dikeluarkan, dan dibawa masuk K.Reuben.

87' Malaysia 0-3 Chelsea
  • Amri Yahya dikeluarkan.. Nizad masuk.

90' Malaysia 0-4 Chelsea
  • Nazrin Nawi banyak melakukan hantaran menarik dari kiri.

91' Malaysia 1-4 Chelsea
  • Gooooooaoaaaaaal!! Fadhli Shas menanduk masuk gol tewaskan Petr Cech!

FT: Malaysia 1-4 Chelsea
(Traore, Bruyne, Lukaku, Fadhli Shas)
  • Pemain dari Skuad OKS juga meledak gol, ketara apabila Nazmi, Nazrin Nawi, Fadhli Shas masuk banyak perubahan.

Ranking: 5

{ 5 Comments... read them below or add one }

  1. tahniah utk chelsea. perlawanan yg sgt mudah bagi chelsea. serius mmg berbeza bila mereka main dgn Singha All stars aritu. 4-1, ahha. gol-gol mudah sgt rasanya.
    Xde live kat tv? hahaha, kat Amerika sana pun ada tau. nasib ler boleh tengok tru live streaming kalau tak esok lusa baru dpt tengok tertunda kat tv. Selamat la astro

    ReplyDelete
  2. terbaik fadhli saas.. ada gak sebijik..kalau tak telor ayam je la.. last minit lak tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous24 July, 2013

      Nasib je tu..

      Delete
  3. banyak yang perlu dilakukan FAM. jauh gila beza kualiti dengan speed player chelsea dengan malaysia. dah boleh usaha sedaya upaya untuk program akar umbi sebenarnya. pelapis tu je lah harapan kita.. bukan team raja gopal, bukan team ong kim swee. jauh taraf pemain malaysia yang ada sekarang ni dengan player eropah. dengan asia tengah pun jauh tarafnya

    ReplyDelete
  4. Anonymous24 July, 2013

    Gol Fadhli Shas tu, gol nasib je.. Kalau Chelsea 100 percent main macam game tu final tournament, bukan 4-1, 7-0 adalah kot..

    ReplyDelete

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved