(Gambar) Tunang Diana Amir Merupakan Seorang Pensyarah Bukan Ustaz

on 22 September 2012


(Gambar) Tunang Diana Amir Merupakan Seorang Pensyarah Bukan Ustaz
| Berita Diana Amir bertunang dengan seorang Ustaz semalam ada sedikit pembetulan, sebenarnya tunang Diana amir bukanlah seorang ustaz, tapi seorang pensyarah di UITM Merbok, kedah, berikut fakta yang betul dari abg Nas, wartawan Galaksi:-

"Sejurus lepas Nas terjah pelakon popular Diana Amir utk dptkan suatu kepastian dari dia sendiri pasal pertunangan dia dengan seorang bernama Habib, kami sempat bergambar beramai kat ofis MIG tu. Bos MIG Encik David Teo pun join sama. Nasibbaiklah David Teo sporting!. 

Peminat setia Galaksi tentu dah ikuti paparan segmen Terjah secara eksklusif ni kat Galaksi tadi (Jumaat 21hb Sept ’12 jam 8:30 mlm kat TV9) kan?. 

Lepas aja siar kat Galaksi, sebuah blog dah siarkan berita follow up dari Galaksi ni pulak. It’s okay, cuma…..blog tu ada sikit silap fakta daa. Masa interbiu antara Nas dgn Diana tu salah satu soalan Nas ialah betul ke Habib (tunang Diana Amir) tu seorang ustaz?, Diana jawab ‘bukan’. Malah lepas rakaman interbiu tu (off the record) pun Nas tanya Diana lagi soalan tu & sekali lagi dia jawab ‘bukan’. Kata Diana Habib seorang pendidik. 

Tapi entah napa tetiba kat blog tu tulis Diana sah dah bertunang dengan ustaz!. Lepas tersiar kat blog tu raaamai blogers lain sedut berita tu & siarkan pulak kat blog masing-masing…, dah jadinya raaamai yang tersilap!. 

Alamak, camna tu?. Fakta kena betul beb!. 

Apa pun, Nas ambik kesempatan ni utk ucapkan tahniah pada Diana & Habib atas pertunangan ini. Moga silaturohim & kasih sayang kalian kian erat hingga ke jinjang pelamin & seterusnya hingga akhir hayat nanti. Mohon maaf Nas terpaksa terjah sebab menjalankan tugas & amanah Nas sebagai seorang wartawan. 

Moga kalian bahgia. InsyaALLAH."

Ikhlas dari Nas Ahmad (Penerbit & wartawan penyiaran Galaksi)

****************************

Adakah ini gambar tunang Diana Amir?

Nama beliau, En Mohd Habib Bullah A.Rahman. Beliau merupakan seorang lecturer di UiTM Merbok Kedah di Jabatan Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi.

Beliau juga merupakan pelajar aliran Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi dari UiTM Shah Alam. Walaubagaimanapun, kebenarannya masih belum dapat dipastikan dan perlu pengesahan mereka yang mengetahuinya. Anyone from UITM??… (Update: mengikut beberapa sumber, Sir Habib memang benar pensyarah di UITM Merbok)



Sedikit info lagi, kalau ada sesiapa yang nak tahu tentang Sir Habib tunang kepada Diana Amir, cubalah ushar-ushar kawan dia di SINI.

Sumber: nescafeais
Ranking: 5

{ 20 Comments... read them below or add one }

  1. nak minta tunujuk ajar boleh tak? macam mana nak masukkan iklan nuffnang kat templet ni ye? pastu ruang komen yang macam ni. lagi satu yang kat bahagian tab(pages). kenapa aku punya tak keluar segala video, link, dan juga sitemap ye? boleh tunjuk ajar?

    ReplyDelete
  2. @boni kacak Boleh bah kalau koe Boni...

    ReplyDelete
  3. @Ikmal Ada lagi satu yg lupa aku bagi tau nie... nie tentang iklan nuffnang yg bahagian entri... koe cari kod nie "
    ", bila dah jumpa letak kod ini " letak iklan nuffnang disini " di bahagian bawah kod tadi tu... Sekian...

    ReplyDelete
  4. @boni kacak Assalam, guna template nie memang susah sikit Boni... cuba pi sini... senang sikit template dia, lagipun dari forblogger.net juga... hehehe...

    ReplyDelete
  5. adeh...tak nampak pun kod.. lagi satu, yang templet tu sama jugak tak dia punya mesra seo tu dengan yang aku pasang tu?

    ReplyDelete
  6. @boni kacak lagi pun yg tu dia dah up sikit... jangan risau itu yang terbaru punya... template sekarang yg koe guna tu version belakang sikit... (^_^)

    ReplyDelete
  7. maksudnya version dua ye? ok... aku try upload jap..

    ReplyDelete
  8. @boni kacak try jangan tak try... (^_^)

    test... test... < /head>...

    ReplyDelete
  9. bro.. aku tak leh nak download la.. adeh.. ko ada tak kod templet tu?

    ReplyDelete
  10. @boni kacak ada... nape nak tak... ke mana aku kasi koe kod tu erk ?

    ReplyDelete
  11. hahaha..takpe.. aku dah berjaya donlod.. kemudia, apa langkah seterusnya yang penting ye?

    ReplyDelete
  12. bro..header aku masalah ler.. macam mana tu?

    ReplyDelete
  13. bro.. susah betul nak berhubung macam ni.hahaha.. bro bagi facebook bro..

    ReplyDelete
  14. @boni kacak baguslah tu... ikut arahan ini... hehehe


    Sebaiknya sebelum anda download template, pastikan removed terlebih dahulu semua sekali widget yang ada pada Dashboard > Layout Blog anda (jika ada sebarang kod button, iklan dan lainnya boleh anda simpan pada notepad buat sementara waktu). Kemudian upload xml file tersebut melalui cara berikut :-

    Pengguna New Blogger Interface

    - Dasboard > Template > Edit HTML > Proceed > tick Expand Full Widget
    - Copy (select all) code full template yang ada dalam file zip tersebut
    - Pastekan di HTML pada step 1 diatas tersebut
    - Preview ; sekiranya tiada sebarang kecacatan, Save !!

    ReplyDelete
  15. @boni kacak sebenarnya aku pun rasa macam tu juga... nie dia https://www.facebook.com/aqlanunkitera?ref=tn_tnmn

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah.. bro cuba tgk blog aku tu.. seb baik aku remove dulu semua widget2 yang ada kod tu..

    ReplyDelete
  17. @boni kacak kan kemas sikit... sekarang masa utk letak kod2 yg patut... hehehe

    ReplyDelete
  18. Moga jodoh mereka akan terus berkekalan :)

    ReplyDelete
  19. errk, leh komen ke kat sini??
    tahniah diana amir, cantik berseri2 dia.. cepat2 kahwin ye =)

    ReplyDelete
  20. @baby comel Boleh bah... komendekat atas tu koe abaikan saja... hahaha... tadi si Boni ada maslah sikit... so aku bantu lah dia... hehehe...

    ReplyDelete

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved