Asraruddin Putra Omar Bakal Ke Internacional FC (Sepanyol) Atau OS Belenenses (Portugal)?

on 31 August 2012


Asraruddin Putra Omar Bakal Ke Internacional FC (Sepanyol) Atau OS Belenenses (Portugal)? | Sebelum ini ammboi ada maklumkan mengenai Dua Kelab Eropah Minat Asraruddin Putra Omar. Ianya merupakan satu berita baik lagi untuk arena bolasepak kebangsaan. Kita berpeluang melihat seorang lain pemain negara berksi di eropah. Namun segalanya masih diperingkat awal, dan jika benar Asraruddin pun mungkin buntu untuk memilih kelab mana yang akan disertainya.

Kelab Sepanyol – Internacional FC Sudah Manyatakan Secara Rasmi

Kelab Sepanyol – Internacional FC Sudah Manyatakan Secara Rasmi

Kelab Internacional FC, dari Primera Regional (Divisyen Lima Sepanyol), Internacional FC yang berpusat di Santander. telah menyatakan minat secara rasmi terhadap kemampuan Asraruddin Putra Omar kepada Selangor. Apapun rundingan terhadap Asraruddin masih pada peringkat awal kerana kelab Internacional hanya baru bertanyakan harga serta soal gaji yang boleh ditawarkan. Kelab Internacional FC yang baru sahaja ditubuhkan dua tahun lalu merupakan juara Divisyen Enam Sepanyol pada musim 2011/12.

Kelab Portugal – OS Belenenses Belum Kemukakan Tawaran Rasmi

Kelab Portugal – OS Belenenses Belum Kemukakan Tawaran Rasmi

Sebuah lagi kelab yang berminat terhadap pemain itu ialah dari Liga Segunda (Divisyen Dua Portugal), OS Belenenses. OS Belenenses adalah kelab dari Liga Segunda (Divisyen Dua Portugal), O.S Belenenses, namun belum ada tawaran secara rasmi dikemukakan setakat hari ini kepada FAS. OS Belenenses merupakan antara kelab yang pernah meraih pelbagai kejuaraan di Portugal seperti Piala Portugal sebanyak tiga kali dan menjuarai Piala Intertoto pada 1975.

Pengalaman Berlatih Di Eropah – PSV Eindhoven

Mungkin eropah agak asing bagi pemain negara. Namun Asraruddin yang berketinggian 1.83 meter,dan pernah mendapat pengalaman menjalani percubaan selama seminggu bersama kelab utama Belanda, PSV Eindhoven pada 2007 boleh menggunakannya sepanjang berada di Portugal atau Sepanyol nanti.

Asraruddin Putra Omar Bakal Ke Internacional FC (Sepanyol) Atau OS Belenenses (Portugal)? - Semoga ada berita baik untuk Asra.

Ranking: 5

{ 2 Comments... read them below or add one }

 1. Can you translate in BM and English? Pls!

  YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK CHAIRMAN) MAKES BUDDHIST & MCA SHAMEFUL!


  敬爱的马来亚佛总理事先生Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia佛寺理事先生以及佛教信徒.

  自从Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)当任主席, 有预谋的迫走本地和尚(吉兰丹), 而遠聘缅甸和尚, 当任主持之后Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong 52100 Kuala Lumpur, Malaysia(暹廟)就一直发生种种的是是非非, 以引起方民間議論纷纷.

  其因是Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)所领导的理事会, 勾结外耒的缅甸和尚, 以啇業経营, 不依佛法的精神办事, 只借宗教之名捞取权和私利所引起………. 最近又自行一套商业手法, 规定任和人, 若想出家当和尚修道者, 必先供给RM400大元, 否则免谈. 這种啇業手法, 已引起广大的信徒愤怒而不满.

  Samnak Sambodhi Thai Buddhist Temple (暹廟)是佛总之联会, 而身佛堂之主席Yip Kum Fook (MCA Gombak Chairman)不以佛陀的教誨, 修心養性, 却反其道而行, 接着权势, 无悪不做, 三妻四妾, 骗财骗色, 破坏別人的家庭.....现在他的排聞满天飞, 不但给佛寺帶耒不好的名声, 也間接的耻辱佛教信仰者.

  所从我们祈望马来亚佛总与Buddhist Maha Vihara, Brickfields, Kuala Lumpur, Malaysia理事同仁, 给以关注, 共創義举, 维护佛法

  此致, 并
  祝安康, 工作愉快.

  ReplyDelete
 2. kalau benar dapat tawaran jangan ditolak. baru tawaran je, boleh pergi cuba

  ReplyDelete

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved