Dah Lima Kali Dibuli Oleh Gangster - Awie

on 21 July 2012

Assalamualaikum dan salam 1Dunia...

Dah Lima Kali Dibuli Oleh Gangster

Dah Lima Kali Dibuli Oleh Gangster - Awie | Vokalis kumpulan Wings iaitu Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman berasa amat sedih dan kecewa terhadap segelintir masysarakat yang memandang serong terhadapnya selain mengaitkan dia dengan 'gangsterisme'. Saya turut bersimpati dengan apa yang berlaku dengan Awie. Masyarakat sekarang nie suka sangatkah memandang orang dari segi penampilannya ? Bak kata orang 'jangan menilai orang dari segi penampilannya'. 

Awie terpaksa menerima pandangan negatif tersebut dengan tangan terbuka kerana percaya Allah lebih mengetahui kebenaran disebalik semua itu. Sepanjang hampir 30 tahun beliau bergelar penyanyi, sebanyak lima kali dia dibuli oleh sekumpulan gangster yang tidak puas hati dengannya. Berikut kata-kata Awie apabila disoal wartawan mStar Online:
Memang sudah lekat di fikiran orang, apabila ada berita artis bergaduh ia semestinya melibatkan saya. Agak sedih dengan tanggapan begitu, tetapi nak buat macam mana? Walaupun saya cuba mempertahankan diri daripada sekumpulan gengster, saya tetap dilihat sebagai punca sesebuah pergaduhan itu berlaku, Apabila berada di sebuah tempat yang kita tahu ramai kumpulan gengster, perlukah saya mencari gaduh? Itu namanya cari bahaya. Lima kali saya dibuli dan setiap kali diganggu, pasti saya akan pertahankan diri. Namun, masyarakat pula menganggap saya ini kaki pukul,
Ranking: 5

{ 0 Comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved