Semak Keputusan PMR 2012 Secara Online dan SMS

on 4 December 2012

Semak Keputusan PMR 2012 Secara Online dan SMS

Semak Keputusan PMR 2012 Secara Online dan SMS | Tarikh keputusan PMR 2012 sudah pun dikeluarkan oleh KPM iaitu jatuh pada 19 Disember 2012.

Semak Keputusan PMR 2012 Secara Online dan SMS

Cara Semakan Keputusan PMR 2012 Melalui Online

Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS) adalah perkhidmatan percuma oleh Kementerian Pelajaran Malaysia kepada ibu bapa/penjaga untuk menyemak keputusan peperiksaan secara online.

Untuk membuat semakan secara online, pelajar boleh menyemak keputusan PMR melalui Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS):
  1. Pergi ke laman web SAPS, saps.moe.gov.my
  2. Klik butang Semakan Ibu Bapa yang berwarna merah.
  3. Masukkan No Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak dan pilih sama ada Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah dan seterusnya klik butang Semak Laporan.
Untuk semakan melaui Sistem Pesanan Ringkas (SMS):


- Semakan SMS: Taip PMR [No KP] [angka giliran] dan hantar ke 15888

- Contoh: PMR 970310125879 hantar ke 15888


p/s: Mesti ada yang tak sabar nak menunggu keputusan PMR nie keluar. So, good luck kepada semua calon-calon PMR 2012. Bagi yang berjaya berjaya tu kami ucapkan tahniah! dan bagi yang kurang bernasib baik tu, jangan berputus asa sebab perjalanan masih panjang lagi. "Tiada orang yang gagal kecuali orang yang berputus asa!"
Ranking: 5

{ 23 Comments... read them below or add one }

  1. PMR? lamanya dah tinggal zaman tu. Okey, my 'kakak kecik' yg berdebar nak tunggu result dia sebenarnya.. yuhuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good Luck to 'kakak kecik' babycomel...

      Delete
  2. ingat dah ada tarikh betul2 keluar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum ada lagi tok puteh... mungkin tak lama lagilah tu baru keluar... hehehe

      Delete
  3. berdebar2 aku rasa..ntah apa lah keputusan aku kali ni..hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasan pulak koe nie Boni... teringat zaman dulu kah tu?... ^_^

      Delete
  4. yeah sy dpt 8A....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah adik... mesti bangga mak bapa adik... tahniah sekali lagi... ^_^

      Delete
  5. cmna dah dpt rsult blum?kongsi2 la sni..

    ReplyDelete
  6. teringat kenangan masa amik result pmr 2003. hehe. kecut perut.

    ReplyDelete
  7. Alhamduliilah ..saya dapat 9A

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam, tahniah Adik.... mesti melompat-lompat masa dapat result kan....? hehhehe... tahniah sekali lagi....

      Delete
  8. napa tak boleh check pon guna SAPS??tak dak tulis pon PMR...percubaan ja paling latest?

    ReplyDelete
    Replies
    1. by the way dah check ..alhamdullilah 7A ja :)...syukur..

      Delete
    2. Tahniah OL.... Alhamdulillah... cuba SPM plak nanti Straight A semua... ^_^

      Delete
    3. Trima kasih....InsyaAllah..

      Delete
  9. SAPS pun tak dapat tengok result? teruk la... sms entah berapa lama kena tunggu?

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved