Israel Hancur Jika Jemaah Solat Subuh Seramai Solat Jumaat

on 14 August 2012

Israel Hancur Jika Jemaah Solat Subuh Seramai Solat Jumaat | Seorang ulama besar Pakistan, Syaikh Maulana Tariq Jamil menyampaikan pengalaman dakwahnya ketika pergi dakwah di Jordania. ketika di Jordania beliau pergi ke daerah perbatasan Jordania-Israel. Sampai di daerah perbatasan, ketika rombongannya Syaikh Maulana Tariq Jamil selesai menunaikan solat subuh disalah satu masjid di dekat perbatasan, tiba-tiba seorang tentara Israel dari luar melihat kearah dalam Masjid. Setelah melihat sebentar lalu tentara Israel itu langsung pergi. Maka Syaikh Maulana Tariq Jamil menghampiri tentara Israel itu dan bertanya apa yang dia tadi lakukan.

Israel Hancur Jika Jemaah Solat Subuh Seramai Solat Jumaat

“Saya hanya ingin melihat berapa jumlah orang Islam yang hadir solat subuh di Masjid,” kata tentara Israel itu. Syaikh Maulana Tariq Jamil sambil kehairanan bertanya “kenapa?” Dia pun menjawab “di dalam kitab kami (Kitab Taurat) ada tertulis “ Jika diseluruh dunia jumlah orang Islam yang hadir untuk solat subuh berjemaah di masjid sama banyak dengan jumlah jemaah solat Jumat, maka saat itu Israel akan hancur.” tetapi ketika tadi saya lihat di masjid jumlah orang Islam yang datang untuk solat subuh berjemaah masih sedikit, maka hati saya tenang, kerana umat Islam pasti tidak bisa kalahkan kami.” Mendengar pembicaraan ini Syaikh Maulana Tariq Jamil sangat kehairanan.

Seperti mana sudah ketahui bahawa solat subuh adalah solat yang paling sulit ditunaikan, kerana subuh adalah saat masih gelap, dingin dan saat orang-orang sedang tidur. Jika mana solat subuh boleh ditunaikan maka solat lainnya pastilah akan mudah ditunaikan.

Sebahagian besar umat Islam tidak mengetahui pengakuan tentara Israel ini, bahwasanya Israel akan hancur jika jemaah solat subuhnya umat Islam yang hadir sebanyak solat Jumat.

Orang Yahudi selalu berusaha dengan berbagai cara supaya umat Islam bisa meninggalkan Solat 5 waktunya. Kerana orang Yahudi faham jika mana Orang Islam meninggalkan solat fardhunya maka ALLAH SWT pasti tidak akan menolong umat Islam. Sehingga semua usaha umat Islam untuk membela Palestin selalu mengalami kegagalan. (Sumber)

Note: Memang tidak dinafinakan lagi Solat Subuh ini memang sukar dilakukan kerana kita sudah asyik dengan mimpi kita sendiri dan memang sukar nak bangun untuk menunaikan solat Subuh. Dengan cerita di atas tadi, adakah kita masih tidak sedar lagi wahai para saudara-saudaraku sekalian. Mari kita sama-sama berusaha untuk bangun Subuh. Tekatkan azam dalam diri kita semua...
Ranking: 5

{ 0 Comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved