Dialog Ketika Berlakon Mendorong Saya Berhijrah - Ayu Raudhah

on 15 August 2012

Dialog Ketika Berlakon Mendorong Saya Berhijrah - Ayu Raudhah | Menarik juga kisah penghijrahan Ayu Raudhah yang telah bertudung baru-baru ini. Selama ini Ayu sering diberikan watak baik dan bertudung di dalam drama lakonannya. Ternyata watak tersebut memberikan impak yang sangat besar kepada Ayu dalam membuat keputusan untuk berhijrah sepenuhnya.

Dialog Ketika Berlakon Mendorong Saya Berhijrah - Ayu Raudhah

Berkata kepada portal Murai, Ayu memberitahu yang dialog-dialog yang dilontarkan di dalam drama turut memberi kesedaran kepada dirinya.
Sebenarnya sudah lama tertanya-tanya pada diri sendiri, bila agaknya saya hendak bertudung tetapi semakin mendekati Ramadhan ini hati saya semakin kuat untuk berhijrah. Malah, saya akui dialog dan watak saya sebagai seorang wanita muslim solehah yang berhijab penuh ketika berlakon telah membuatkan diri saya sendiri tersedar untuk berubah seperti watak tersebut. Kadang-kadang dialog-dialog yang saya sampaikan mengenai Islam di dalam drama itu bukan sahaja menyedarkan penonton, malah diri saya sendiri untuk berubah.
Siapa sangka daripada dialog-dialog sahaja hati Ayu Raudhah terbuka untuk bertudung. Malah, suami Ayu, Zaquan yang pada mulanya terkejut ternyata sangat gembira dengan perubahan ini. Kepada Ayu, semoga rezeki anda dimurahkan lagi selepas berhijrah ini. Tahniah sekali lagi kepada Ayu atas perubahan ini. (Sumber)

Ranking: 5

{ 4 Comments... read them below or add one }

  1. tahniah dah bertudung ;-)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..cantik dia...:)

    ReplyDelete
  3. Maha Suci Allah Mendapatkan Hidayah dari Skenarion saat berlakon macam-macam cara orang mendapatkan Hidayah

    ReplyDelete

 
© Official Blog Budak Jalanan All Rights Reserved